MENÜ

Yüksek katılım kolay 3 puan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un oyuncu kalitesi adına hiçbir rakibinden hiç geride olmadığını, istediği yerde bulunmamasının farklı sorunlardan kaynaklandığını hep söyledik. Oyuncu kalitesinin saha ve skora yansımasının yolu mücadele de etmekten geçiyor. Bordo-Mavililer dün önemli birçok eksiğine rağmen iyi mücadele etti, takım savunmasını uzun bir aradan sonra doğru dürüst yaptı, skoru lehine çevirmesine rağmen 90 dakika boyunca motivasyonunu korudu, yani takım oyununa yüksek katılım sağlandı ve rahat sayılabilecek bir galibiyet elde etti. İlk yarının ilk 5 dakikası dışında oyunun tamamına hakim olan Ersun Yanal’ın öğrencileri, kanatlardan hiçbir üretkenlik gösteremese de orta alanda iyi organize oldu ve Mehmet Ekici önderliğinde Cardozo’nun topla buluştuğu ilk pozisyonda golü buldu.

İkinci yarıda da tablonun çok fazla değiştiğini söylemek zor. Trabzonspor kulübesi 3 değişikliğini de sakatlıklar sebebiyle zorunluluktan yapmış olmasına karşın, ‘takım oyununu’ aksatmadığı için bu dezavantajı hissetmedi. Kadroda birçok ve öncelikli rakipleri olmasına rağmen formayı kelimenin tam anlamıyla söke söke alan ve hak ederek koruyan Deniz Yılmaz, attığı şık golle Fırtına’nın işine gelecekte çok yarayacağını göstermiş oldu. Trabzonspor’un genel gidişatına bakacak olursak bu tip iyi maçları daha önce de oynadığını, ancak istikrar konusunda bir gelişme yakalayamadığını görüyoruz. O nedenle de kadro ve oyun devamlılığı olmadan Bordo-Mavili oyuncular ve teknik heyet için çok umutlu konuşmak mümkün değil.

Bir garip durumdan da bahsetmeden geçmek olmaz. Tribünlerin eski kaptanı Tolga Zengin’e gösterdiği vefa ve İstanbul’a yolladığı destek mesajları ne kadar anlamlıysa, Avni Aker’deki boşluk o derece anlamsız. Bunun sebebini iyi-kötü futbol ve skordan, saha dışı kulis hareketliliklerine, oradan kötü havaya ve birçok noktaya bağlayabilirsiniz ama Trabzon gibi bir şehrin takımının bu kadar ilgisiz kalmasını kimseye anlatamazsınız.

YORUM YAZ