MENÜ

Yanal ne arıyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da gündem takım sahaya inene kadar transfer olacak o kesin. Ancak önemli nokta kalacaklar kadar gidecekleri de iyi planlamak. Gidecekler kısmı yönetimin, gelecekler tarafı da ağırlıklı olarak Ersun Yanal’ın. Malum sebeplerden dolayı çok yıpratılmaya çalışılsa bile hocanın halen Trabzonspor genelinde ciddi bir kredisi varsa bunun tek sebebi futbol bilgisine, futbolcu seçimlerine ve sistemine olan güvendir. Çok isim geliyor kulağımıza, çok aday olduğunu da biliyoruz. Yönetici Nevzat Aydın, “Basın transferlerimizi bulamıyor” diyor ya hani, bunun sebebinin bizlerin kabahati olmadığını da bilmesi lazım.

Colman, Onur, Selçuk...

Kendisi de tanır, sever mutlaka ama meslek hayatı boyunca Yanal’ın çıkışına yakından tanıklık etmiş biri olarak bizim de onunla ilgili bazı tespitlerimiz olacaktır. En önemlisi, ilk döneminde olduğu gibi farklı bir oyuncuyu izlemeye gittiği maçta yeni isimler keşfedebilme özelliği. Bakınız Colman. Bir başka kıymetlisi, Onur Kıvrak gibi bir ismi çok genç yaşta ciddi rakamlarla aldıracak kadar nokta atışı yapabilmesi. Selçuk, Egemen gibi kariyeri çalkantılı oyunculara güvenip forma verebilmesi.

Başkan ayarı tutturmalı

Özetle Yanal görev döneminde mutlaka herkesin işaret ettiği gibi ‘heyecanlıysa’ katkı sağlayacak, gelecek dönemlerde de adının anılacağı işler yapacaktır. Ancak yine yönetimin, daha doğrusu Başkan Muharrem Usta’nın üzerine büyük görev düşecek. Ersun hoca ilk döneminde iyi işler yaparken en büyük gücü kafasının rahatlığıydı. Yönetimde ciddi bir Ersun Yanal muhalefeti olduğunu ve zaman kolladığını söylemek kehanet değil. Hoca eğer ki, 15 kişinin 15’inden de destek görmezse bocalar, kafasında kurar, zorluk yaşar. Başkanın bu ayarı çok iyi tutturması lazım.

Eto’o en mantıklı isim

Gündeme gelen isimlerden birinin de Eto’o olduğu konuşuluyor. O kadar ismin içinde bakarsanız -Cardozo’nun da gideceğini düşünürsek- geçiş sürecinin önemli bir figürü olur. Hem saha içi hem de dışı için. Eğer Antalyaspor performansını ortaya koymamış olsaydı, Eto’o için şu an Ronaldinho ismine duyduğum kadar önyargılı olurdum. Ancak Eto’o bitmemiş olduğunu, ne kadar iyi bir futbol adamı olduğunu her türlü gösterdi. Trabzon böyle oyuncuya tapar.

Geri dönüş katkısı önemli

Trabzon elindeki tüm futbolculardan kurtulamayabilir. Daha doğrusu uygun şartlarla. O nedenle kiralıktan dönecek oyuncuların katkısı çok önemli. Uğur ve Zeki’nin geçen sezon yaptıklarıyla bu kadrodaki tüm rakiplerini zorlar. Ancak aynı şey istatistiklerine bakarsak Yatabare ve N’Doye için söylenemez. İşte çok önemli nokta burası; Uğur ve Zeki’yi aynı seviyede tutmak, hatta yukarı taşımak, Yatabare ve N’Doye gibi isimleri ise ideale çekmek.

Gençlerin misyonu büyük

Genç futbolcular da olacak kampta. Bu durum, sadece o kampa gelecek isimlerin kendi kariyerleri için bir fırsat değil. Oraya gelecek gençler sonraki jenerasyonları bile temsil edecekler. Çünkü yapacakları ya da başaramadıkları sadece kendilerinin kaderi olmayacak. Tutarsa bu hamle, gelecekte yerli-yabancı tüm Trabzonspor hocalarına yenilerini deneme kredisi tanıyacak.

YORUM YAZ