MENÜ

Yabancı tartışmasına noktayı Trabzon koydu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Nasıl mı?
Kulübede Sosa, Kucka, Castillo, Bero, Bongonda gibi hatırı sayılır isimler kulübede otururken Yusuf ve Abdülkadir’i kazanarak, üstüne bir de düzenli olarak oynatarak. Bu durum aslında tartışmanın düzlemini de değiştirmeli. Asıl tartışmanın yerli-yabancı değil, kaliteli-kalitesiz olduğunu göstermeli.
Olur mu? Çok zor.
Her şeye rağmen gelinen noktada Trabzonspor büyük bir yol açmıştır. Hem Yusuf ve Abdülkadir’e hem de arkasından gelecek yeteneklere.

Usta’nın Çalımbay pişmanlığı

Öyle zannediyorum ki, Rıza Çalımbay’ın iş ahlakını, disiplinini ve iletişimini görünce Muharrem Usta, “Neden ben daha önce bu kararı vermedim” diyordur. Ancak yine Çalımbay, yaptıklarıyla, “Zararın neresinden dönülürse kardır başkan, telafi” ederiz diyor her hafta. Usta’nın görev süresindeki en büyük şans, Burak Yılmaz transferi kadar kısa sürede kana karışan Rıza Çalımbay’dır.

Transfer ile neler olur?

Bir kere şunu söylemek lazım ki; Rıza Çalımbay öf pöf etmeden, haklı olmasına rağmen, “Bu kadroyu ben kurdum” demeden çalışıyor. Sadece ‘mutsuz oyuncular var’ sitemi oldu ki, sürpriz de, anlaşılmaz da değil. Üstüne üstlük oyun içindeki sakatlıklara, cezalara ve formsuzluklara rağmen Rıza Çalımbay, Ersun Yanal’ın kadrosunu şekle şemale soktu. Şimdi devre arası transfer dönemi geldi. Bu kendine ait olmayan ve aksayan bölgeleri bulunan takımla bu işleri yapan Rıza Çalımbay’ın istekleri yerine getirilirse geleceğe dair umutların daha da artacağından kuşkum yok.

Trabzonlular beni şaşırttı

Trabzon’u stada çekmek, özellikle de 2010-11 travmasını futbolla atlatmak için çok uğraşlar verildi. Dünya çapında yıldızlar alındı. Yerliler, yerlinin yerlileri, yabancı tanıtıklar geldi. Olmadı. Ta ki yeni stada kadar. Doğrusu, yeni statla şehrin bu kadar kısa sürede birbirine adapte olacağını beklemiyordum. Beklentilerin bile ötesine geçti bu uyum; kötü giden süreçlerde bile Trabzon, Trabzonspor’un arkasında durdu. Üstelik pek de yapmadığı bir şeyi yaparak; hocasına, oyuncusuna, yönetenine bakmadan. Sadece renklerine bakarak. Bu nedenle taraftarın ışığı görmesi, bu ilgisi skorlar kadar büyük avantaj olacaktır yarışın geri kalan kısmında.

Ahmet Çubukçu faktörü

Medyatik olmaya çalışan aktif-muhalif onca isme nazire yaparcasına sadece işinde gücünde.
İşi ‘yönetici’ yani yönetmek olmasına rağmen kriz çıkaranlara mesaj yollarcasına kriz çözücü.
Her laftan nem kapıp alınganlık yapanlara ders verircesine en sert eleştiriye bile ılımlı.
Özetle asbaşkanlık dahil her işe koşan Ahmet Çubukçu, Başkan Muharrem Usta’nın yönetimdeki Burak Yılmaz’ı, Onur Kıvrak’ı...

Yusuf’la ilgili para haberi yapılmamalı

Evet, bunun önüne de bizzat Başkan Muharrem Usta geçmeli. Eğer gazetelerde çıkan dakikası şu kadar, attığı 1 golle 1 senelik parasını çıkartıyor, diğer arkadaşlarına oranla şu kadar kazanıyor...

Ve buna benzer haberler okumak istemiyorsa buna bizzat Muharrem Usta el atmalı, hakkı olanı vermeli Yusuf’a da, diğer hak sahiplerine de.

YORUM YAZ