MENÜ

Uzatmadan yazalım: Bu maç oynanmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzon'a erken gelmiş olduğum en için en azından uçuş sorunu yaşamadım. Ancak dün geceden itibaren kentteki yağış bize İstanbul'daki tabloyu hiç aratmadı. Tabi biraz farklı olarak... Belediyecilik deneyim işi, bunu bir kez daha anladık. Trabzon belki bu tip kar yağışlarına en azından merkezde pek alışık olmayabilir ama bu kadar hazırlıksız olmak da tuhaf. Sokakları geçtim sitemizde göreceğiniz kent meydanı fotoğrafları da anlatıyor, her yerde kar var! Ancak ben dükkanlarının önünü temizlemeye çalışanlar dışında bir hareket göremedim. O yüzden İstanbul'un karla olan sınavına yüksek not vermemiz gerektiğini anladım.

Taraftar için de imkansız

Hadi çok uğraşıldı, maç oynandı. Fakat 'büyük maç' havasındaki Beşiktaş karşılaşmasının seyircisiz oynanacağını da tahmin etmek güç değil. Kent merkezinde çay içerken birkaç arkadaşla sohbet ettik. Bir macera ve son bir Avni Aker anısı kaydetmek, karlı selfi çektirmek istemeyenler dışında genel kanı şu: Abi stadın üstü açık, ısıtma yok. Oynanmama, oynanırken durma ihtimali var. Televizyon başında oluruz ama hasta olmaya niyetimiz yok!

Avni Aker sezonu kapattı!

Halkın, "Bayağıdır böylesi yağmadı" dediği kar, Avni Aker'i felaket bir duruma sokmuş durumda. Eski ve sürekli tadilatla ömrünü tamamlamış Avni Aker'in zemini zaten problemliydi. Isıtmayı hiç sormayın bile. Zemin daha önce komple değiştiği için altyapıyla da örtüşme sıkıntıları vardı. Şimdi böyle bir Avni Aker'in çimlerine düşen bu ölçüdeki kar stadın zeminine de sezonu bile kapattırmış olabilir.

Giderek artış bekleniyor

Zemin üzerindeki karı temizleme çalışmaları saat 15.00 gibi başlayacak. Ancak görüştüğüm kulüp yetkilileri de umutsuz. Meteoroloji ile temas kurduklarını belirten idareciler, "Saat 18,00 gibi çok ciddi bir yağış bekleniyor. Çalışma yapılacak elbette ama pek umutlu değiliz" demekten kendini alamadı.

Yarın da çok zor

Maç artık hakemin iki dudağı arasında kalacak gibi görünüyor. O zaman da 2 ihtimal var malum. Ya yarına ya sonraya. Yarın için de pek hava şartları parlak değil. Bu geceden itibaren yarını da etkisi altında tutacak tipiden bahsediliyor. Bu da yarın ihtimalini zora sokuyor. Genel hedefler itibariyle Trabzonspor'u çok sarsmaz ama Beşiktaş için üst üste 2 erteleme hiç kuşku yok ki büyük sıkıntı.

YORUM YAZ