MENÜ

Usta'nın şifreleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Seçim öncesi buluşmamızda özellikle ve defalarca altını çizmişti, ‘plan’ ve ‘proje’ insanı olduğunun. Kurumsal bir yapının yöneticisi olduğu için bunu ‘normal’ karşılamış, futbol cangılı içinde hayata dönüşmesinin ise zor olduğunu düşünmüştüm. Zira ne plan, proje yaparsanız yapın bu alemde top direklerin arasından geçmediği sürece hikaye.

Ancak sportif açıdan devraldığı tablo Usta’nın şansı oldu. Trabzonsporlular, kupa galibiyetine bile sevinir hale geldi. Bu da Usta’ya ihtiyacı olan zamanı da, plan-proje şansını da tanıdı.

Usta gerçek bir doktor edasıyla nabız ölçüyor. Bir durum ortaya atıyor, tartıştırıyor.

Önce Lucescu, sonra Ersun Yanal... Usta’nın 2 projesi.

Tartışılıyor, tartışılacak. Gündem olmaksa gündemin kralı. Kimsenin ‘Ne alaka’ demeyeceği isimler. Bir yandan da kendi gizli gündemi var sanki Usta’nın. Sakladığı, tartıştırmadığı, yaklaştığı. Vakit en büyük şansı, ancak bu futbol cangılında her canlının hep daha hep daha fazla istediğini de unutmaması gerekir başkanın. Çünkü kimse bu sezonun gerçekçi hedefine bakmaz.

Ekonomik açıdan da Usta’nın yakın vadede sıradışı açılımlar yapacağını düşünüyorum. Hem takıma dair hem kurumsal kimlik bazında. Takıma dair olanlar risk içerecektir ama kurumsal açıdan atılacak adımlar yakın gelecek için kaçınılmaz.

Muhammet Beşir...

Yetişmiyor değil Trabzonspor altyapısından oyuncu. Çok var. Ligdeki 61 numaraları düşünseniz, Trabzonspor’dan yolu geçenleri bir aklınıza getirseniz ortaya çıkar. Sıkıntı o çocuklara kentin ne kadar sahip çıktığı, şans tanıdığı aslında. Önce hep böyle oluyor, Muhammet gibi el üstünde tutuluyor, bir yıldız doğuyor! Sonra... En kolay nüfus kağıdında ‘Doğum yeri: Trabzon’ yazanlar ıslıklanıyor. En kolay onlara dokunuluyor. Yıllarca sadece ‘sempatikliğinden’ para kazananlar, kral gibi yaşayanlar unutuluyor.
Bakalım Trabzon şehri Muhammet’e ne zaman dokunacak!

Transfer çıtası

Kim ne derse desin, Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu transfer çıtasını çok farklı bir noktaya taşımıştır. Bugün ‘Trabzon’a gelmez’ algısını kırmış, Malouda, Bosingwa, Cardozo, Mbia, Ekici, Erkan, Cavanda, N’Doye, Marko Marin gibi isimlere Trabzonspor formasını giydirmiştir.
Maliyet-fayda ilişkisi tartışılır, ancak ‘yıldız’ denilince hep bu dönemler akla gelecektir yenisi yapılana kadar.
Yenisi yapılana kadar...
Yani şimdi Muharrem Usta ve ekibinin transferle imtihanı söz konusu olacak. Hacıosmanoğlu’nu çok ağır eleştirenler yakında Usta için de ‘Hacıosmanoğlu kadar yapamadı’ derse şaşırır mıyız!,

Tolga Zengin karakterdir

Hata yaptı mı, yaptı. Formsuz günler geçirdi mi, geçirdi.
Ancak Tolga Zengin için bir maçtan kaçtığını söylemek, düşünmek, ona oradan vurmak ayıptır. Beşiktaş kaleci arayabilir, alabilir.
Yine ancak, mevzu sadece kaleci mevzusu değildir. Tolga Zengin, idol olduğu Trabzon’dan gelip, Beşiktaş’ta kaptan olmuş, önemli bir karakterdir.
Ve size bazen en az kaleci kadar karakter gerekir. Tolga’nın şansı, bunu en iyi anlayacak, Şenol Güneş gibi bir isimle çalışıyor olmasıdır.
Daha önce de yazmıştım diye hatırlıyorum ama Tolga Zengin, futbol sonrası Trabzonspor’un vitrini olmalıdır. En az saha içinde olduğu kadar camiaya hizmeti dokunacaktır.

YORUM YAZ