MENÜ

Usta işi Trabzonspor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Okay Yokuşlu’nun imza töreni bir anlamda Başkan Muharrem Usta ve mevcut yönetimin transfer tercihlerinin belirleyicisini de ortaya koydu. Yetenek elbette bir futbolcuda aranacak en önemli şey ama günümüzde her ne kadar futbol bir profesyonel alan olduysa da işin duygusu asla ölmüyor. Bu da yetenek kadar olmasa da karakteri de belirleyiciler arasına yerleştiriyor.

Herkese göndermeler

Başkan Usta’nın, “Okay çok karakterli bir çocuk. Bizim hedeflerimize, başarma kararlılığımıza ve bu yöndeki adımlarımıza inandığı için tarihin en kısa transfer görüşmelerinden birini geçirdik. Çok karakterli futbolcularımız var, tamamını bu seviyeye çekmek için her transfer döneminde ekstra titizleneceğiz” sözleri, geride kalan 2 transfer döneminde sorun yaşanan oyunculara-kulüplere olduğu kadar bundan sonrasına da mesaj.

Bir futbol aklı şart

Önce Yusuf Yazıcı, sonra da Okay gibi performansı sürekli çıkış gösteren milli takım aday adayı değil, direkt adayı futbolcuları, üstelik talipleri de varken değil Trabzon’da birçok takımda uzun sözleşmelerle tutmak zor. Buna rağmen Trabzonspor daha önce de çok iyi jenerasyonlar yakaladı ve sportif olarak da 2010-11’de zirveye ulaştı. Ancak orada yakalanan jenerasyonun yenilerini bulmak yerine tamamından ‘sonsuza dek’ Trabzonspor’da kalması beklenince çok fazla gel-git adımlar atıldı. Her başkanın kendine göre haklı bazı transfer gerekçeleri var, olacaktır da ama ortak bir futbol aklının yerleşmemesi her kulüp gibi Trabzonspor’un da en büyük sorunlarından biri.

Doğru ayrılmayı başarmak...

Fakat bir yerden başlamak, işi hem ekonomik hem de psikolojik olarak iyi yönetmek şart. Çünkü her giden oyuncuyu kötülemek hatta doğru biçimlerde ayrılamamak da Trabzonspor’un transfer imajına bir o kadar negatif etki yapacaktır. Muharrem Usta, iletişimi güçlü, kriz yönetimini iyi yapan, yöneticilik boyutunda da kendini kanıtlamış biridir. O nedenle her ne kadar bir Ekici krizi kamuoyu önünde çok fazla kaldıysa da bundan sonra benzer büyüklükte krizlerin bu kadar gündem olacağını sanmıyorum.

YORUM YAZ