MENÜ

Trabzonspor'da sorun hep aynı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında ne yaşadı ve yaşattıysa dün de bir yenisi tekrarlandı. Bu kez daha az pozisyon verdiler ama neredeyse aynı oranda fırsat yakalayıp yine kullanamadılar. Ve görünen o ki, Sivasspor deplasmanında olduğu gibi sürpriz şekilde çok erken gelen gol ve futbol şansı Bordo-Mavililer’in yanında olmadığı sürece sezon böyle tamamlanacak.

Rakip alana top taşımakta, üçüncü bölgeyi Olcan-Yusuf-Özer gibi -ki 3’ü de formda- alternatif etkinlik özellikleri olan oyuncularla geniş kullanmakta fazla zorlanmayan Trabzonspor’un sorunu son dokunuş. Dün de ceza alanının hem içinde hem de dışında pozisyon bulmakta pek sıkıntı çekmediler ama bitirecek futbolcu yoktu. Henriqeu’nin zirvedeki halinin bile Trabzonspor için tartışılır olduğunu düşününce, böyle formsuz zamanları el freni olmaktan öteye gitmiyor. Emre eksik, Janko kafa olarak çok kopuk. Böyle olunca iş, sürprizlere, ekstra oyunculara kalıyor. Sonra yine en başa dönüyoruz, olmayınca olmadı, tıpkı Kasımpaşa’daki gibi. Neticede Trabzonspor, yine 2 puan kaybetti ve Avrupa bileti için ‘yedek yolcu’ statüsüne girdi. Sadece, deplasman-iç saha diye ayırmadan ortaya konan ‘dik’ ve ‘baskın karakter’ futbolu hiç şüphe yoktur ki Trabzonspor’un sevenlerine bir teselli oluyordur.

Kaçan fırsatlarda sinirleri bozuluyor ve kızıyordur ama sanırım duruma en çok Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu takılıyordur. “Kendimi düşünsem biraz daha fiyat artırır bir golcü alırdım devre arasında” açıklaması her ne kadar samimi ve Trabzon’un ekonomik yapısı itibariyle gerçekçi olsa da kaçan puanları ve onların getireceği parayı düşününce şimdi o kararı aldığına kendisi de pişmandır diye düşünüyorum.

YORUM YAZ