MENÜ

Trabzonspor operasyonu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hani klasik tabirle 3 puandan ötesi demedi de o boşlukları biraz da bizlerin, takımı yakından izleyenlerin doldurmasını istedi. Dolduralım.

Bir iyi bir kötü örnek var aslında kriz yönetimi ve operasyon başarısına dair önümüzde. Ne diyoruz son günlerde futbolun kıyısından geçmiş kişiler olarak; Galatasaray’ın aslında elinde gerçekten iyi kadrolu var ama doğru
kullanılamıyor ve her geçen hafta takımın kimyası da bozuluyor ve işler telafisi zor hale geliyor.

Galatasaray biraz da iç meselelerden futbol takımının durumunu çok öteledi. Üstelik mevcut sistemde her şeyin sportif başarıdan geçtiğini de unutarak. Ortada Avrupa’ya veda etmiş, yıldızları ıslıklanan, daha bikaç aylık yönetimi bile tartışılan bir kulüp var. Trabzonspor’daki yakın geçmiş travması daha da ağırdı. Ülkeyi ve Trabzon’u bilen, bilinen bir hoca inanılmaz tuhaf bir ruh hali ile dönmüş, son dönemlerin en iyi Trabzon kadrosu elinde laboratuvara dönüşmüştü. Mevcut ve daha önce de teknik adam hamleleri yapan yönetim eğer biraz daha zamana yaymaya kalksa, düzelir diye umut saçsa şu an Trabzonspor’da nasıl bir gündem olurdu kestirmek bile güç. Operasyonel bir beceri ile Ersun Yanal’ı -ki neredeyse herkes teknik açıdan onun doğru tercih olduğunda hemfikirtekrar ve kısa sürede işbaşı yaptırmak krize vurulacak en büyük setti.

Yanal’ın bahsettiği o kazanımlar aslında işte tam da bu noktada başladı. Kendisi ve değişen ruh hali, gelişen futbol ve gelen özgüven artırıcı skorlarla. Futbolcuların da sokaktaki taraftarın da yüzünden okunan bir tavır var şimdi. O kağıt üzerindeki kadro üst üste 3 galibiyetle takım olmaya başladı. Tribünler de o takımla tekrar yaşamaya heyecan duymaya. Yani operasyon kabiliyeti masadan sahaya geçti oradan da tribünlere. Sırada ne var diye soracak olursanız... Avrupa işini çözmüş bir takım olarak, Türkiye Kupası’nda hayli derin rotasyona gitmesini beklediğim bir Yanal ve ligde ilk yarı hesapları. İlk yarı diyorum çünkü Trabzonspor’un sezonu nerede bitireceğini bu süreç belirleyecek. Konya ve Galatasaray 6 puanla geçildi ama hâlâ Bursa deplasmanı, Beşiktaş sınavı da içinde olan 7 maç yani 21 puan var. Bu 21’in en az 17’sini almayı başarırsa Trabzon, ikinci yarıda şampiyonluk ve Devler Ligi yarışının pekala içinde yer bulabilir.

YORUM YAZ