MENÜ

Trabzonspor için tabutta röva'şota'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başkanın kendisi de kabul ediyor, çok uzun sayılamayacak kadar zamanda haddinden fazla teknik adamla çalıştığını. Tercih nedenlerini açıklıyor ama artık zamanlama mı dersiniz, hedef paylaşımındaki sıkıntı mı, neticede ortaya konan süre bölü, hoca sayısının ortaya pek parlak bir tablo koymadığı kesin. Mustafa ve Hami hocadan tutun Halilhodzic’e, oradan da Ersun Yanal’a kadar seriyi bir düşünecek olursak, son tercih Şota’nın aslında tüm bu isimlerin tercih etkenlerinin bir kesişmesi olduğunu görebiliyoruz.

Mustafa ve Hami hoca kadar camianın içinden, sempatik, kredisi yüksek, tepki önleyici.

Halilhodzic kadar ‘eski dost’ ve onun kadar ‘yerli-yabancı’.

Ersun Yanal kadar gelecek vaat eden ama doğru çalışma ortamı bulamamış genç jenerasyon temsilcisi.

Çok sorgulandılar

Evet, bir ortak özellikleri de hepsinin gitmesi ya da gönderilmesi ama Şota’nın daha uzun soluklu çalışması için kesişme noktası olmanın ötesinde avantajları da var.

Mustafa ve Hami hoca çok sevilse, oyunları takdir edilse de hep bir ‘bizim semtin çocuğu’ dezavantajı vardı, vurmak kolaydı. Trabzonspor’un ilk deneyimleri olması dezavantajdı, çok sorgulandılar. Şota’nın ilk deneyimi değil, az-çok kendini kanıtlamış, altyapısını çoktan hazırlamış, sadece Trabzon değil, genel futbol kamuoyunda kredisi olan bir teknik adam. Yaptıkları daha az sorgulanacak, uzun zaman ara verip tekrar bir büyük sıfatla dönüş yaptığı için mahallenin insanından kıymetli olacak.

Halilhodzic gibi sözünü esirgemeden konuşan ama söylerken kırma-dökme, ‘ben bilirim’ dominantlığı ile değil, ‘Benden başka bilen varsa onu da dinlerim’ pozitifliği içeren bir kişilik Şota. Halilhodzic’in antipatikliğinden eser yok, sempatikliği söylediği ağır ifadeleri bile gölgede, gündemin dışında bırakabilir.

İlişki mühendisi

Ersun Yanal’a oranla çok daha iyi ilişki mühendisi. Mesafeli durma ile soğuk durma, hocalık adabıyla Kaf Dağı’nın sırtına yaslanma arasındaki ayarı yapabilen bir örnek.

Tabi ne olursa olsun sonuçta futbol alemimizde kaderleri gol ya da goller (!) belirliyor. Şota eğer ki, geçen sezon son yılların en iyi kağıt üzerindeki kadrosundan sahada ‘takım’ oluşturamayan Trabzonspor’unu ideal noktaya taşırsa hem kendi kariyerini geliştirecek hem de kendisini göreve getirenleri kritik süreçte nefeslendirecek. Kısacası Trabzonspor için Şota hamlesi sadece bir teknik adam seçiminin çok ötesinde.

YORUM YAZ