MENÜ

Trabzonspor'da 'milli' mücadele!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her başkanın ve özellikle yerli hocanın hayalidir, yabancıların da desteklediği bir Trabzonspor’dan milli takımımıza olabildiğince futbolcu vermek. Son dönemlerdeki hayal kırıklıkları malum, bu hayali gerçek olmaktan çok uzaklaştırdı.

Ancak Trabzonspor’un yakaladığı son çıkışta imzası bulunan yerli oyuncular şimdiden Mart ayındaki Finlandiya maçının hayalini kuruyor, kurmalı da. Onur, Uğur Demirok, Okay, Olcay ve Yusuf Yazıcı’ya, Fatih Terim’in kayıtsız kalacağını sanmam.

Trabzonspor’un yakaladığı müthiş çıkışı birkaç kişiye mal etmek büyük haksızlık olur. Gerçek bir takım oyunu oynamaya başlayan, formunu her geçen gün yükselten Bordo-Mavili futbolcular, camiayı milli bir beklentinin de içine soktu. Son dönemlerin aksine Karadeniz ekibinin kadrosunda A Milli Takım formasına aday oyuncu sayısı 2010-11’den beri ilk kez bu kadar çok. Bu da elbette hem Başkan Muharrem Usta’nın hem de teknik direktör Ersun Yanal’ın gurur kaynağı. Eğer büyük aksilikler olmazsa en az 5 Trabzonsporlu oyuncunun milli takımda oynama beklentisi var, olmalı da.

ONUR KIVRAK

Rakipleri formsuz

Onur Kıvrak, önündeki savunma hattının netleşmesi, beraber oynama ve dolayısıyla da iletişimin artmasıyla tekrar eski günlerine döndü. Son 4 maçta kalesinde sadece 1 gol görmesi, arkadaşları kadar kendi kurtarışlarının da eseri. 1 numaralı rakibi Volkan Babacan, son dönemlerde kalesinde fazla gol görüyor, moralsiz. Onur’un şansı yakın geçmişe kadar 10 birim üzerinden 2 ise şimdi en az 5-6.

UĞUR DEMİROK

En iyi döneminde

Kariyerinin en iyi dönemini geçirdiğini söylemek hata olmaz. Yanal’ın ona duyduğu özgüvenin çok büyük artısı var. Asistleri ve duran toplardaki katkısı onu farklı kılıyor. Ülkedeki stoper sıkıntısını dikkate alırsak seçilmemesi haksızlık olur. Üstelik Ahmet Çalık, Semih Kaya gibi rakipleri bu kadar formsuzken...

OKAY YOKUŞLU

Zaten hep kadroda

Terim’in Trabzonspor’dan kadrosuna en çok aldığı isimlerden. Hatta en kötü günlerini yaşarken bile davet aldı. Son haftalarda ise kendini aştı. Takımla birlikte büyüdü, müthiş işler yapıyor. Terim’in şartlar böyle devam ederse onu kadroya almaması düşünülemez.

YUSUF YAZICI

Terim çok sever

Fatih Hoca, böyle genç yetenekleri ilk kez oynatmayı, oyuncuların kariyerine damga vurmayı sever. Ama sadece bunun için değil elbette, Yusuf Yazıcı sonuna kadar milli formayı hak ediyor. Sürekli bir gelişim halinde. Belki en çok rakibi olan futbolcu ama kadroya bile davet edilmesi onun için büyük bir moral olur.

OLCAY ŞAHAN

Yeniden doğuş için...

Beşiktaş’ta şampiyonluk yolunda verdiği katkıyı şimdiden Trabzonspor’a verdiğini görüyoruz. Zaten o seviyeye çıktığı her zaman A Milli formanın asları arasında yer aldığını düşünürsek Olcay Şahan’ın Trabzonspor’u temsilen kadroda olmasını beklemek mümkün.

YORUM YAZ