MENÜ

Trabzonlular artık mutlu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

4 galibiyetlik Fırtına sonrası üst üste 2 beraberlik Trabzonspor’da çıkışa kısa bir ara verdirmişti. Ancak Bordo-Mavililer puanlar kaybettiği, özellikle de Alanya maçında, çok iyi bir görüntü ortaya koymuş, taraftarınca beraberliğe rağmen tribüne çağrılıp alkışlanmıştı.

Tekrar kendi sahasına dönüş maçında, yani Karabükspor mücadelesinde Karadeniz ekibi yeni bir seri başlatmak niyetindeydi. Çünkü zeminin kaygan olduğu üst sıraları, daha doğrusu Avrupa biletini yakalamanın yolu buradan geçiyor. Trabzonspor’un da bu hedefe uygun bir maç temposu ortaya koyduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlk yarıda Yusuf Yazıcı’nın karşı karşıya kaçırdığı pozisyon dışında baskısını ciddi tehlikeye dönüştüremeyen Ersun Yanal’ın öğrencileri, ikinci devrede daha etkili işler yapmaya başladılar.

Yine Olcay sürükledi

Üçüncü bölgede kurulan baskıda da, yaratılan her türlü tehlikede de Trabzonspor’u sürükleyen isim hep Olcay’dı. Hiç tartışmasız devre arasının en çok katkı sağlayan oyuncusunun şu an için Bordo-Mavililer’de alternatifi yok. İkinci devredeki baskı seviyesi dakika dakika artarken, Kardemir Karabükspor bazı bölümlerde neredeyse sahasından bile çıkmakta zorlandı.

Önce direk, sonra gol

Böyle anların birinde, dakikalar 54’ü gösterirken gecenin en büyük tehlikesini yarattı Trabzonspor. Pereira’nın ortasında Rodallega’nın kafası önce rakibine sonra da direğe çarpıp göndere gitti. Ve o korner döndü, Yusuf Yazıcı’nın ortasında Okay’ın kafasıyla buluşup Bordo-Mavililer’in golü olarak tabelaya yazıldı.

Ezber arttıkça...

Yusuf Yazıcı-Okay-Olcay üçlüsünün uyumu arttıkça hiç kuşku yok ki Trabzonspor çok daha yaratıcı, önde oynayan bir ekip olacak. Fakat bunun için biraz daha ezbere ihtiyaç duyulduğu da kesin. Fırtına’nın şiddeti gole rağmen dinmedi ve baskı oyunu devam etti. Günün ve son haftaların en iyisi Olcay son düdüğe 15 dakika kala ceza sahası dışından nefis bir şut çıkardı, stat ‘gol’ diye ayağa kalktı ama Ahmet Şahin iyi pozisyon almanın avantajıyla skorun artmasına engel oldu.

20 bin barajı iyi

Ancak maçın sonunda öyle bir pozisyon oldu ki, Ahmet bile çaresiz kaldı ama Yusuf Yazıcı geceyi taçlandıracak dokunuşu yapamadı. Rodallega’nın asist değil jest diyebileceğimiz pasında genç futbolcu tek vuruş yerine topu ezince haliyle pozisyonu öldürdü. Her şeye rağmen Trabzonspor yenilmezlik serisini 7 maça çıkararak özgüven barajını daha da yükseltti. Gecenin bir başka güzel hareketi de yeni statta 20 bin çıtasının düşmemesi. Üstelik son 2 maçın hafta içinde oynandığını da unutmamak gerekiyor.

YORUM YAZ