MENÜ

Trabzon'un Trabzonspor ile imtihanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gençlerin pozitif enerjisi, usta klasmanındaki isimlerin oynamaya karar vermesi ve en önemlisi Çaykur Rizespor!

Ortaya çıkan bu farklı neticenin sebeplerini böyle birkaç kalemde toplamak mümkün. Ben aralarında en çok elbette gençlerin katkısını önemsiyorum tabi ki. Çünkü bugünlerde forma bulan genç arkadaşlar yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla sadece bugün kendilerini kurtartış olmayacak, arkadan gelecek arkadaşlarına yer açacak, kredi kazandıracak, bu tip projelerin desteklenmesinde başrol oynayacak. Belki bugün zorunluluktan ve yokluktan formayı sırtlarına geçirdiler ama en azından bir daha kaptırmamak ya da sadece acil durumda bakılacak bir misyonlarının olmadığını göstermek de yine ellerinde.

Fark yarattılar

Diğer faktörlere de kısa kısa değinirsek... Ekici, Muhammet Demir, Yusuf Erdoğan gibi ayaklar oynadıklarında fark yaratan yıldızlar. Birçok etken ve bazı zamanlarda da kendi yarattıkları mazeretlerden dolayı bu sezon hayal kırıklığına sebep olan kadronun kritik parçaları dün Avni Aker’de biraz topa girince ‘fark’ yarattı. Bu, onların aslında nasıl değerlere sahip olduğunu görmek adına güzel olabilir ama birçok Trabzonsporlu’nun ‘Neredeydiniz birader!’ dediğinden de kuşku yok.

Hayal kırıklığı Rize

Ve Rizespor... Beterin beteri varsa o da Hikmet Karaman’ın takımı! Trabzonspor kötü, isteksiz, hedefsiz, heyecansız ise Çaykur Rizespor bunun daha da ötesinde. Bir ateş hattı varsa, ki var, o bölgenin son dönemlerdeki en kötü takımı tartışmasız Rize’dir. Ne Sivas, ne Eskişehir ve hatta ne de Gaziantep hiç bu kadar aciz bir duruma hiç düşmemiştir. Bir Kweuke yokluğunda bu hallere düşmek, ekonomik rahatlığın battığı bir takım... Normal şartlarda şu an Rize için çok başka şeyler konuşuyor olmak gerekirdi, bakınız, Konyaspor, Başakşehir!

En güzel günde yoklar

Ve tabi ki işin bir de taraftar boyutu var... Aslında bütün bu yatırımlar, bütün bu sahne taraftarlar izlesin diye kuruluyor. Ancak ya kuralları doğru koyamıyoruz ya koyduğumuz kuralları işletemiyoruz ya da fazla kaderci davranıp sorunlar yumağına dolanıyoruz. Bu kadar golün, eğlencenin olduğu dünkü sahne öznesinden, taraftarından yoksundu. Bütün sezon sıkıntı çeken, kötü oyun ve skorlarla kahrolan Trabzonlular, sezonun finalindeki 6-0’ı bir malum arkadaş yüzünden izleyemedi. Trabzon kentinin Trabzonspor ile imtihanı trajik durumlarla devam edecek kuşkusuz.

YORUM YAZ