MENÜ

'Trabzon patlar'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da Ersun Yanal’ın arayıp da bulamayacağı bir fırsattı milli ara. Halilhodzic’in denediği fantezileri bir kenara itmek, icatları olması gereken yere kaldırmak kolay olabilirdi ama işin psikolojik boyutunu halletmek için böyle bir zamana ihtiyaç vardı. İdmanlardan gelen haberler, son yılların en iyi futbolcu topluluğunun ‘takım’ olma anlamında ciddi mesafe aldığı yönünde.

Halilhodzic’in ne kadar ‘sorunlu bir kişilik’ olduğu, Ersun Yanal gibi normal şartlarda oyuncular tarafından sevilecek kişiye bile takımın sarılmasıyla bir kez daha görüldü. Asıl önemli nokta, mevcut iyi ‘kadroyu’, Yanal’ın ne kadar sürede bir ‘takım’ yapacağı. Bu sürenin milli arada tamamen aşılmış olması imkansız. Ancak bırakın Türkiye’de şampiyonluk yaşamış Ersun Yanal’ı, sıradan bir antrenör bile Trabzonspor kadrosundaki oyuncularla deney yapmayıp onları asıl mevkilerinde oynatsa Bordo-Mavililer bundan önceki olmayacak sonuçları almaz, en azından o travmalar yaşanmazdı.

Yıldızlar çok formda

Üstelik son dönemde form grafiği inanılmaz yükselen birkaç isim var ki, onların formu Ersun Yanal’ın elinde daha da yükselebilir. Yusuf, Bosingwa, Ekici, Constant ve tabii ki Cardozo’nun Galatasaray maçında ön plana çıkacağı kesin. Galatasaray’ın da bundan önceki kayıplarını hatırlayınca patlama beklenen Trabzonspor’un bunu Arena’da yapmaması için bir sebep yok.

YORUM YAZ