MENÜ

Trabzon kalitesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor aşağı-yukarı benzer bir kadroyla sahaya çıkmıştı hafta içindeki kupa maçında sahaya. Dünün starları Cardozo da vardı, Ekici de, Bosingwa da... Ama olmamıştı. Üstelik Keçiörengücü gibi Erciyes ile mukayese edilemeyecek bir rakip karşısında. Olmamasının temel sebebi, Bordo-Mavililer’in ruh haliydi. Laubali, gayriciddi, gönülsüz, ‘bitse de gitsek’ havasında... Doğal olarak tesadüfe, rakibin ekstra gayretine (!) kalmıştı galibiyet. Ankaralılar da hata yapmadı, rutini oynadı, sonucun beraberlik olması kaçınılmazdı.

O geceden farksız kadro dün gece bambaşka bir ruh halindeydi. Belli ki Ersun Yanal’ın verdiği ‘ayar’ iyi gelmişti. Takımın maç motivasyonu tavan yapmıştı, pozisyon ve sistem kararlılığı ise inanılmazdı. İlk başlarda denediler, olmadı ama olana kadar ısrar ettiler. Kalite de zaten böyle ortaya çıkıyor. Yoksa istediğiniz kadar kağıt üzeri favorisi olun, boş. Üstelik sizin bozulmanız, bıkkınlığınız rakibe ekstra motivasyon bile olabiliyor.

Fırtına’nın Ekici ile bir başka olduğu, Cardozo’nun ne olursa olsun ilk 11’de olması gerektiği, Erkan’ın ekstra zenginlikler getirdiği, Bosingwa’nın Chelsea’deki formuna eriştiği, Hakan Arıkan’ın iyi tercih olduğu dün gecenin bir kez daha herkese gösterdikleriydi.

Sonuçta Trabzonspor, üst üste 2 Avni Aker promosyonunu iyi kullandı, 6 puan alırken, futboluyla da ciddi bir özgüven kazandı. Şimdi Ersun Yanal ve Erkan’dan tutun, Cardozo’dan Özer’e kadar Trabzonspor, Kadıköy’de çok özel bir maça çıkacak. Bu maç sadece tekniktaktik değil son dönemlerdeki gelişmelerin ardından bir psikolojik sınav anlamı da taşıyor. Geçebilenlerin sayısı ne kadar artarsa sonuç Trabzonspor için o kadar pozitif olur.

YORUM YAZ