MENÜ

Trabzon için sürpriz değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da yönetimin sadece teknik adam değil, bir ruh hali değiştirdiği çok kısa sürede ortaya çıktı. Bu, Halilhodzic ile yolların ayrıldığı, Ersun Yanal’ın daha kulübeye bile geçmediği ilk Konya maçıyla başladı, dün Arena’da zirve yaptı. Bordo-Mavili takımın aslına bakarsanız dün Galatasaray karşısında aldığı görkemli galibiyet bir tesadüf ya da sürpriz değil. Sezon başından beri söylüyoruz; Trabzonspor belki de tarihinin en iyi kadrosunu oluşturdu, ancak bu kadro bir takım haline getirilemedi ve Halilhodzic’in fantezileri herkesin iştahını kaçırdı. Yoksa bu takımın ligde çok başka yerde olması, bu zamana kadar çok daha fazla puan toplaması gerekirdi.

Yanal’ın gelişi ve ilk dokunuşları tabi ki çok yerinde ve bunu hissetmek mümkün. Bir kere anlamsız işlerle uğraşmak, maceralara yelken açmak yerine elindeki ‘ideal’ kadroyu sahaya sürdü, onlara saha içinde özgürlükler verdi, oyuncuları değerli kıldı, kazandı. Yoksa daha 2-3 hafta öncesine kadar 3-4 gol yiyen, oyuna ortak olmak için hiçbir şey yapamayan bir kadronun bu kadar kısa sürede baştan yaratılması zaten imkansızdı. Yani Ersun Yanal, eldeki iyi kumaştan iyi bir takım yaratmak için düğmeye bastı, Galatasaray gibi bir rakip ve İstanbul deplasmanında galip gelerek hem kredi hem de özgüven kazandı.

Artık Trabzonsporlular’ın Halilhodzic’li günleri anmak yerine mevcut tablodan keyif alması daha akılcı. En az bunun kadar önemli olan bir başka şey de Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal ile ilgili. Camia malum sürece takıldı, kaldı. 2 sezonu böyle harcadı. Şimdi yine kısır ve bir anlamı olmayan, Yanal’ın iştahını da enerjisini de kaçıracak işlerle uğraşmanın Trabzonspor’a bir fayda sağlamayacağını anlamalı, futbola yoğunlaşmalı. Eskiye dair bir şeyler söyletmek yerine yeni hayalleri kurmak daha akılcı.

YORUM YAZ