MENÜ

Trabzon için futbol vakti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor çok kritik bir süreçten geçiyor saha dışında. Hatta belki de son dönemlerinin en kaotik süreci. Kısa zaman öncesine kadar, “Acaba en azından 50. yılda Avrupa bileti alabilir miyiz?” diye düşünen Bordo-Mavililer, artık, “Nisan’da başkanımız kim olacak acaba?” demeye başladı. Böyle bir sezona denk gelmesi bir yana, takım böyle bıçak sırtında ilerlerken bu sıkıntıların oluşması krizi daha da yıkıcı hale getiriyor.

Unutturmak lazım

Ancak bugün Mart ayının 12’si. Yani Nisan’a, yani kongreye vakit var. Ve Trabzonsporlular’a Nisan ayının ilk haftasını unutturmak da sadece futbolcuların yapabileceği bir iş. Evet belki yarın yine kongre kulisleri hareketlenecek ama kısa bir süre için Bordo-Mavili taraftarın sorunları unutup mutlu olması gerekiyor. Motivasyon için hem bu faktör hem de ilk yarıdaki farklı yenilgi söz konusu.

Kazanmaya mecbur

Abdülkadir’in yokluğu, çok formda olan Okay’ın mecburiyetten asıl yerini terk edip stopere geçme hali gibi oyun içi dezavantajlar ve Akhisar’ın çıkışı var ama yine de Trabzonspor bugün kazanmaya mecbur. Bu noktada takımın deneyimli isimlerine de büyük görev düşüyor, Trabzonspor’un formasının ağırlığını hatırlatmak, bilmeyene anlatmak için.

Ön plana kim çıkar?

Elbette Burak Yılmaz Trabzonspor’un her şeyi olmasa da birçok şeyi. Yokluğunun ne kadar arandığını anlatmaya gerek yok. Belki de Muharrem Usta döneminin en iyi icraatı diyebiliriz. Onun tekrar
takıma dönüyor olması takıma özgüven rakibe endişe verecektir.

Kısa mesaj

Trabzonspor zor zamanlardan geçiyor ama büyük takım refleksi böyle zamanlarda ortaya çıkmalı ve camiaya kısa süreliğine de olsa kaos ortamı unutturulmalı.

YORUM YAZ