MENÜ

Trabzon için en değerlisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Doğru transferlerle kısa sürede büyük mesafe kat eden Trabzonspor, seriye Osmanlı deplasmanında önemli bir halka daha ekledi. Belki geride kalan 3 maça oranla daha çok pozisyon verdi, daha zor kazandı ama 'büyük takım kötü oynarken de kazanmalı' mottosundan hareketle ortaya çıkan sonucun değeri büyüktür. N'Doye'a oranla aldığı topları daha etkili kullanan, daha fazla hücum alternatifine ayak uydurabilen Rodallega oynasaydı daha farklı olabilirdi.

Uğur kendini aştı

Son adam sıkıntısı yaşasa da farklı hücumcu seçenekleriyle fark yaratan Trabzon tabelayı yine böyle değiştirdi. Savunmadaki istikrarlı görüntüsüne skora katkı özelliğini de ekleyen Uğur Demirok'un usta işi pasında Olcay'ın o güzelliği ziyan etmeyerek yaptığı mükemmel vuruş, psikolojik avantajı Ersun Yanal'ın takımına geçirdi. Bifouma'nın vurup Onur'da kalan pozisyonun tamamında Trabzon 3 tehlike yaşadı. 4 haftadır gol yemeyen Fırtına'nın sihirini Musa Çağıran bozacaktı ki, bu kez Onur daha zor bir kurtarışla devreyi kapattı.

Bana kalırsa Rodallega

N'Doye, 2. yarı başında uygun durumda o kadar çok eveleyip geveledi ki, belki o an alınması bile gerekirdi. Boğuşması, belli ettiği iyi niyeti tamam ama bu maddeler bir forvetteki ilk yeter şartlar değil. Sanırım Yanal da N'Doye ile Rodallega arasındaki seçimini bir kez daha gözden geçirecektir. Normalde sabırlı bir oyun planıyla oynayan Osmanlı, Trabzon'un hücum aksaklıklarından da güç alarak daha kalabalık gelmeye başladı. Bu anların en tehlikeli olanlarından birinde kahramanlar yine aynıydı. Musa'nın altı pas önündeki vuruşunda Onur, günün en güzel hareketlerinden birine imza attı. Çok baskı yiyen ve bunalan Trabzon'a günün son korkusunu ise Badou yaşattı. Çok uygun durumda karşı karşıya pozisyonda dışarıya attığı şut Fırtına'nın 3 puanı kazandığının ilanı oldu.

YORUM YAZ