MENÜ

Trabzon için büyük adım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Erciyesspor deplasmanının, Eskişehir maçından daha zor olacağı öngörüsü herkes tarafından kabul görüyordu... Çünkü Zokora ve Colman gibi kadro dışı eksiklerine, Özer’in sakatlığı ve Aykut’un cezası da eklenmişti. Ki buradaki asıl belirleyici durum Özer’in ve Aykut’un işini yapacak oyuncuların bu zamana kadarki performanslarının pek de parlak olmamasıydı.

Ancak Trabzonspor’da Hami Mandıralı’nın verdiği sözü tutması ve takımı her ne olursa olsun ‘dikine’ oynatması yine işe yaradı. Bordo-Mavililer, tıpkı Sivasspor ve Gençlerbirliği gibi ligin son dönemlerde çıkış yapan bir başka ekibi Erciyesspor’a karşı da rahat dominant olmayı başardı, erken iki golle maçın kendisi adına önünü açtı.

Burada yine Trabzonspor’un değişkenliği adına şunu söylemek lazım ki, kısa süre öncesine kadar 1-0’lık skor avantajını ya da deplasman eşitliğini korumak için mücadele eden Trabzonspor gitti, yerine daha agresif, gollerin peşinde koşan, attığı gollerin tamamını geçmişe dair bir özür sayan takım geldi. Bu kimlik değişimleri aslında aynı kadroyla bu kadar kısa zamanda çok kolay değildir. Ama demek ki, Trabzonspor’un mevcut kadrosu da tüm eksiklerine, gediklerine rağmen pasif direnişe değil, dikine futbola çok daha yatkın.

Hami Mandıralı ve öğrencilerinin gidebileceği en uzak yol Avrupa Ligi’ne az ön eleme ile katılım bileti. Bu yolda ufak tefek kazalar da yapıyorlar zaman zaman. Ancak berabere biten Eskişehir maçı da, iç sahadaki Kasımpaşa sınavı da gösterdi ki Trabzonspor’un potansiyeli kabına sığmayan bir özgüvenle ortaya çıkabiliyor.

YORUM YAZ