MENÜ

Trabzon halen aday adayı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un normal şartlarda son 2 sezonun şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin göğsünü kabartan skorlarına imza atan takımı Beşiktaş’a karşı hem de İstanbul’da 1 puan alması dünyanın sonu sayılmazdı. Ancak dün gece için Bordo- Mavililer’in beraberliğe pek sevindiğini sanmıyorum. Başkanından taraftarına kadar. Ancak Ersun Yanal’ın takımının şu an için daha iyisini yapması pek mümkün değil.

Çünkü 8 hafta geride kalmasına rağmen takım hala belli bir ezber üzerinden değil, doğaçlama oynuyor. O nedenle de 3-5 dakika rakibi boğuyor, inanılmaz işler yapıyor, bazen de ilk kez birbirini görmüş oynuyorlar. Bunda Ersun Hoca’nın halen devam eden arayışlarının da payı var, bel bağlanan yıldızların büyük iniş-çıkışları da. Zaten bu ve bunun gibi kağıt üzerinde küçük ama sahada netici belirleyen sebeplerden ötürü Trabzonspor öne geçtiği, maçları kazanamıyor, kader sınavlarında hayati puanlar kaybediyor. Hem taş gibi hem de yıldızları olan bir takım diyecekken insanı bir yutkunma alıyor.

Fakat bir gerçek var ki Trabzonspor, eğer sonuna kadar şampiyonluk ve üst sıralar yarışının içinde olacaksa kazanmalı, kazanmalı, kazanmalı. Mazeret üretmek, mazeret üretecek işlerin altına imza atmak bu seviyede kabul edilebilir bir şey değil. Elbette Bordo-Mavili renklere gönül veren taraftarların tek beklentisi şampiyonluk değil ama hep o yarışın içinde kalmak için de şu an Trabzonspor rakiplerinin gerisinde. Fark yaratan Galatasaray’a, takip eden Beşiktaş’a, Başakşehir’e (Kayseri ve Göztepe henüz rüştünü ispatlamadığı için) ‘aday’ diyorsak Trabzonspor şimdilik ‘aday adayı’ olabilir.

YORUM YAZ