MENÜ

Trabzon bunu konuşuyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

‘Performans yetersizliği’ gerekçesiyle kadro dışı bıraktığı Erkan ve Cavanda’yı, bireysel çalışıp takımdan daha da geride oldukları bir sürecin ardından affetti.

Hal böyle olunca, ‘affın’ altı, kafalardaki soru işaretlerini giderecek şekilde doldurulamayınca dedikodu kazanının altı harlandı.

İpe-sapa gelmez olanları bir kenara bırakıyorum ama doğrusunu söylemek gerekirse birkaç olasılık var ki, paylaşmaya değer.

UEFA, ‘Transfer yok’ derse...

1- Trabzonspor Yönetimi, UEFA’dan gelecek cezayı aşağı-yukarı öğrendi... Buna göre Bordo- Mavililer’e transfer yasağı yolda. Zaten devre arasında ciddi bir eleme yapıldı, aynı dozda bir temizlik daha gelecek yasakla birleştiğinde elde oyuncu kalmayacak. Ki, gözden çıkarılan Sefa’nın 3 milyon TL’lik alacağının tek kalemde ödenmesi de bu olasılığı destekler nitelikte. Yoksa Sefa’yı bugün satsanız, ödediğiniz paradan daha fazlasını alma olasılığınız yok.

Ağır yabancılar zora girdi

2- Lucescu, Magath ve diğerleri... Yönetim yabancı hocada çıtayı çok yüksek tutuyor. Ancak bu isimler UEFA cezası, Trabzonspor’un kaotik ortamı gibi gerekçelerle karar vermekte zorlanıyor. Şartlar da hayli ağır. Dolayısıyla Başkan Muharrem Usta’nın aklının köşesinde bir Ersun Yanal planı her zaman var. Sürekli görüşüyorlar, fikir alışverişi yapıyorlar. Bu iddianın temelinde Yanal var yani. Hocanın ‘kalsın’ dedikleri kalıyor.

Talipleri olana özel ilgi

3- Erkan ve Cavanda’nın kadro dışına çıkar çıkmaz bir anda talipleri tavan yaptı. Yönetim bu nedenle oyuncularını tekrar takıma katarak değerlerini koruma altına aldı. Yani olası bir transfer pazarlığında, karşıdan gelecek, “E, siz adamları kadro dışı bırakmışsınız” kozunu boşa çıkardı.

Bu 3 olasılık da benim aklıma yatıyor. Aklıma yatanların dışında bir sebep-sonuç ilişkisi olmaz mı, elbette olabilir. Beyin jimnastiği yapan Trabzonsporlular’a biraz katkıda bulunmak için paylaştım, aklına başka bir şey gelenler de benimle paylaşabilir.

YORUM YAZ