MENÜ

Trabzon'a zarar verir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir transfer mantığı, daha doğrusu kulüp felsefesi yerleşmediği, yönetimler ve hocalar da sürekli değiştiği için her sezon ve hatta devre arası Trabzon’da ‘transfer şenlikleri’ söz konusu. Kimi dönemler kenti 2010-2011 sonrası tekrar futbola döndürmek için yapılan, mali yükü ağır hamleler... Kimi zaman Avrupa standartlarında atılan adımlar... Kimi süreçlerde de panik atak haller. Haliyle gelen giden, giderken üzerine para bile verilen oyuncuların listesini tutmak bile zorlaştı.

İkinci büyük vaatti

Muharrem Usta’nın şampiyonluktan sonraki en önemli vaadi, harcamada şeffaflık, ekonomik yükü azaltırken sportif olarak da asla geri düşmeyecek bir transfer politikasıydı. İlk dönem buna uygun adımlar atıldı, maaş bütçesi düşürüldü, kadrodaki oyuncu sayısı ideal normlara indirgendi. Her türlü reklamı yapılan scout ekibi göreve başladı. Ancak bu çalışma modeli neredeyse 6 ay gibi kısa bir sürede tamamen, iz bırakılmamak üzere terk edildi.

Devre arası ilaç oldu

Eğer devre arasında yapılan Mas, Pereira ve Olcay transferleri tutmasa, Ekici varken şans bulamayan Yusuf Yazıcı krizden bir kardelen gibi çıkmasa hiç kuşku yok ki Başkan Usta’nın şu anki huruzu da kredisi de olmazdı. Ve yeni sezon... Acil ihtiyaçlar çok belliydi; stoper, öne taşıyacak 10 numara, ayağı iyi 6-8 numara ve iyi bir forvet.

Dengeyi Burak sarstı

Bitti denen Serdar Taşçı’daki kriz stoper işini, Junuzovic’in oyalaması 10 numara konusunu uzattı, hatta kilitledi. 6-8 pozisyonu için Milan’da geçen sezon 30 maça çıkmış, kalitesi tartışılmayacak bir ismin takviyesi ise her açıdan çok değerli. Ve Burak Yılmaz... Tüm dengeleri alt üst eden yıldız. İlk yazan gazete olduk, ‘bitti’ demedik ama, Trabzon’un Burak’ı, Burak’ın Trabzon’u istediğini ısrarla belirtti. Çin tarafı da yavaş yavaş ikna oluyor, fakat her geçen saat taraftarı sabırsızlandırıyor.

Yıldız kolay değil

Hiç kuşku yok ki Başkan Muharrem Usta da en az Bordo-Mavili taraftarlar kadar ‘yıldız’ istiyor, kaç mil yaptığını iyi bilen birisi olarak Junuzovic’ten Medel’e, Burak’tan Visca’ya gerçekten ciddi uğraş verdi. Üstelik bunu az önce bahsettiğim, ‘ekonomiyi doğru zemine oturtma’ sözüne rağmen yapmaya çalışıyor. Fakat ‘sınıf atlatacak’ transfer, üstelik Avrupa’ya gitmiyorsanız ve İstanbul’a karşı dezavantajlıysanız öyle kolay değil. Kentin ve kulübün gerçeklerini önce taraftar bilmeli. Üstelik sevinmek için sevmeyen bir kitlenin forma ile kombine işini yıldız transferine bağlaması ‘sosyal medya’ kolaylığı. Başkanın aynı yoldan cevabıysa o kitlenin veli nimeti. Tüm bunların sonucu ise sadece Trabzonspor markasına zarar verir.

YORUM YAZ