MENÜ

Teori ve pratik

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi geriden gelip yendiği maça dair Rıza Çalımbay’ın tespitleri son derece yerinde... Topu Beşiktaş’a bırakırken, topla oynama yüzdesi yükseldikçe Kartal’ın galibiyet şansı da artar. Buraya kadar tamam. Buna karşılık ne yapmak lazım peki! Yani işin teorisinde Rıza Hoca ile aynı fikirde olmayan zaten yok kadar azdır. Önemli olan bunu pratiğe dökebilmek. Sahaya çıkıldığında hem Beşiktaş’ın bu bağlantılarını kesmek hem de kazanmak için kendi oyununu oynamak. Trabzonspor bunu daha önce Fenerbahçe karşılaşmasının ikinci yarısında ve Göztepe mücadelesinin tamamında yaptı. Fenerbahçe’den topu ve inisiyatifi aldığında fark yarattı ama kazanamadı. Göztepe maçında da rakip kaleci faktörüne rağmen istediğini alamadı.

Kim Buraklık yapacak?

Yani teoride bir sıkıntı olmayan maçlarda 3 puan için pratik eksik kaldı. Şimdi bu noktada devreye Rıza Hoca’nın yapacağı tercihler girecek. Evet, çok formsuz oyuncuları da var ama belirleyici olabilecek yıldızları da. Tabi ki konuşmaya bile gerek yok, Burak Yılmaz’ın cezası Trabzonspor’u en çok etkileyecek faktör. Ancak oynayamamaktan dertli Rodallega için konuşma, bir şeyler yapma vaktinin de geldiğini söylemek gerekir.

Tek bölgede çözülmez

Bazı maçlarda savunma, bazılarında orta saha üzerinden kurgular yapılabilir ve karşılaşmanın orada çözüleceği söylenir ama bu 90 dakika için özellikle de Trabzonspor adına Beşiktaş sınavının tek bir belirleyicisi yok. Onur’dan beklentinin çok yüksek olduğu Sosa’ya, oradan da Rodallega’ya kadar bütün bir oyun oynamalı Bordo- Mavililer. Ve bu anlamda da yine Rıza Çalımbay’ı en çok zorlayacak tercihler hem rakibin avantajları hem de Trabzonspor’un dezavantajları itibariyle savunma hattı. Bu konuda son ana kadar bekleyip öyle karar vereceğini düşünüyorum.

Taraftarın görevi büyük


En büyük görevlerden biri de elbette Trabzonspor taraftarına düşüyor. Eskisi kadar panik yapmıyorlar ve soğukkanlılık seviyesi tribünlerde hayli yükseldi. Bu büyük bir avantaj. Özellikle Fenerbahçe maçında iyi bir sınav verdiler. Trabzon’u bilenler bilir, hafta içi geç saat maçı Trabzonlular için handikaptır. Uzak ilçe ve hatta köylerden ulaşım sorunu vardır. Ancak onların da bir kez daha bir fedakarlık yapacağını düşünürsek, sakin kalmaları, skor ne olursa olsun takımı taşımaları Bordo-Mavili oyuncular için büyük artı olacaktır.

YORUM YAZ