MENÜ

Şota'nın sihiri takımın siniri!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da Şota, Alper’i sola, Constant’ı da Mbia’nın yanına alarak aslında 18’de bile olmayan Okay’dan vazgeçmeyeceğini gösterdi. Yani özetle, “Olsa Okay ile başlardım, yoksa ona en yakın ismi oynatırım... Mbia’yı yalnız bırakmam” dedi.

Constant Okay’lık, Alper Constant’lık, önde oynayanlar da fazla varlık gösteremeyince beklenen hamle ile müdahale etti Şota. Constant ve Marko Marin yerine geçti! Yani Marko oyuna girdi.

Şota; zeki, oyuna ve sisteme müdahaleyi seven bir hoca. Daha dakikalar 60’tayken Marin’in ardından Cardozo ile bu kez Kayserispor’daki meslektaşı Tolunay Kafkas’ı şaşırttı. Çünkü tüm riskleri daha yarım saat varken ve takımı oyunu öyle gerçek manada rakip sahaya yığmamışken aldı.

Üzerine bir de Özer hamlesi yaptı ki, 3 puanı almak için 1 puanı riske etmekten kaçınmayacağını gösterdi. Burada bir parantez açalım... Trabzonspor’da çıkanlar ile girenler arasındaki makasın ucunun neredeyse ilk kez bu kadar dar olması da Şota’nın en büyük şansı. Kontrollü baskı dakika dakika tehlike dozunu artırdı. Her şeyi denedi Trabzonspor, Kayseri karşısında. Göbekten, kanattan, duran toptan... En sonunda Özer kesti, Marko arkaya gönderdi, büyük golcü Cardozo yine olması gereken yerdeydi. 3 değişiklik ve 3 puan. Üstelik Kayserispor’u neredeyse duran top dışında ceza sahasına bile sokmadan.

Şota’nın yaptığı, sihir kadar değerli bir hamleydi ama asıl önemli olan takımın 1 puanı kabullenmeyen siniriydi. Kızdı oyuncular, “İstemiyoruz 1 puan” diye bas bas bağırdılar. Ve oldu, tıpkı Beşiktaş’taki gibi.

YORUM YAZ