MENÜ

Şota'nın lüksle imtihanı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Herhangi bir Trabzonspor taraftarına bundan 2 yıl önce, “Öyle bir kadronuz olacak ki, Cardozo ve N’Doye yedek kalacak” deseniz yüzde 100’e yakını hisleriyle alay edildiğini düşünür, küfürü basabilirdi!

Bu oldu, dün gece Oscar Cardozo ve N’Doye yedekti. Ancak ikisinin yerine Levandovski ya da Ronaldo oynadığı için değil. Asla aşağılamıyorum ama kulübedeki isimler beklentilerin gerisinde bile kalsa, Deniz kendisini ispatlamadan ‘ideal 11’ için ideal durumda değil. Hal böyleyken Deniz’i de oyun ve sonucu da bu kadar riske etmek mevcut kredisiz ortamda Trabzonspor adına büyük lükstü. Ha, diyeceksiniz ki, Deniz’in girdiği pozisyonlara Cardozo ile N’Doye girse atar mıydı? Atamazdı, çünkü koskoca ilk yarıda son anlarda yakaladığı bir hava topu dışında Trabzon’un tehlikeli sınıfına sokabileceğimiz tek etkinlik yoktu. Takım bildiği tüm hücum şekillerini unutmuşcasına bir sağa bir sola savrulurken, bir de topla her buluşmasında öne oynayan tek isim Marko Marin sakatlanıp çıkınca, işler iyice arapsaçına döndü Trabzon adına. Seyirci de tepki verdi, herkesin eli ayağına dolaştı. Evet, belki Antep de çok fırsat bulmadı ama ilk yarım saat yeni geçilmişken Constant’ın hatasında Orkan’ın iyi sürüklediği topu iyi bitirmesi Antep’in soyunma odasına 1-0 girmesine yetti.

60’tan sonra başka oyun


İkinci yarıya Cardozo ile başladı Trabzon ama genel tablo değişmediği için önceleri isim değişikliğinden öteye gidemedi. Oyun kurmakta zorlanan, herkesin birbirini beklediği bir sırada yine Constant ile başlayan Antep atağında Okay’ın hatalı pasında Larsson’un golü Avni Aker’i iyice gerdi. Şota, N’Doye hamlesiyle son kartını çekti ve 60’tan sonra ortaya bambaşka bir oyun çıktı. Bazen panik atak şeklinde olsa da 2-0’ın altından kalkmak için Bordo-Mavililer çok daha fazla deneme yaptı ve istediği skoru üretmeyi de başardı. Önce Aykut’ın şans faktörüyle frikikten bulduğu gol, ardından da N’Doye-Cardozo işbirliğinde Cardozo’nun nokta koyduğu pozisyonla skor 2-2’ye geldi. Avni Aker ile beraber takımın da enerjisi ve özgüveni yükseldi, oyun ise çok daha geniş alanlarda oynanmaya başlandı. Havanın tamamen değişebileceği an ise 90+2’de yaşandı. Constant’ın ortasında Medjani’nin kafasıyla beraber Trabzonspor’un galibiyet ümidi de direkten dönerken, son dakikadaki gecenin ruh halini değiştirecek ‘penaltı’ karmaşası maç sonunun da kaderini belirledi.

Trabzonspor için maçın başında 2-2’lik skor, yani 2 puan kaybı büyük bir hayal kırıklığı demekti. Ancak iş 2-0’dan 2-2’ye dönünce en azından bir teselli puanı algısı yarattı. Antep’i de burada kendi kapasitesi ölçüsünde oynadığı dengeli, zaman zaman etkili futboldan dolayı kutlamak gerekiyor.

YORUM YAZ