MENÜ

Sihirli dokunuş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon başı itibariyle Trabzonspor’un kadro kalitesinin puana ve lig sıralamasına yansımadığı çok açık, tartışılmaz. Bunda, iyi kadronun ‘takım’ olma anlamında yaşadığı sıkıntılar, teknik heyet ile oyuncular arasındaki zayıf bağlar ve bir türlü dengeyi değiştirip bu etkenleri unutturacak iyi sonucun oluşmaması en büyük etken. Bir kısmını yönetim, bir kısmını taraftarın ve camianın vereceği süre, bir kısmını da futbolcuların kendisi düzeltebilir ama asıl şifre tabi ki Vahid Halilhodzic’in elinde.

Kötü kadro mu?

8 sene öncesine oranla teknik açıdan geliştiği şüphesiz ama Vahid Hoca’nın biraz Fransız kibirine kapıldığı da ortada. Kendisini dünyanın en iyi 5 antrenöründen biri ilan etmesi, her sıkıntılı sonucun ardından, “Beni kimler istedi de gitmedim, Trabzonspor’u seçtim” sızıntılarını ispiyonculardan şikayet eden biri olmasına rağmen memnuniyetle karşılaması ve oyuncularını zaman zaman aşağılamaya varan lafları bu değişimin göstergesi oldu. Bu tip kişisel değişimler insanların hayatları boyunca taşıyacağı durumlar değildir, yanlış gidişin tespiti yapılırsa pekala tekrar değişkenlik gösterebilir.

Doğruya dönüş

Sanırım Vahid hoca da takıma sırt dönüp sadece başkana sarılmanın doğru olmadığını, Trabzonspor’un bir 20 transfer daha yapma ihtimali bulunmadığını anladı. Aklın yolu bir... Vahid hoca’nın tüm dağınıklığı, kırılganlığı, kafa karışıklığını 5 dakikada giderebileceğini söylemiştik. Oyuncularının birer profesyonel oldukları gerçeği dışında birer insan olduğunu da hatırlaması, onların bileklerine olduğu kadar kalplerine de dokunmaya başlaması, tebessüm etmesi Trabzonspor fotoğrafını değiştirdi. Zaten bu kadar basitti. Halilhodzic gülerse takım da güler, Halilhodzic severse takım da birbirini sever, Halilhodzic inanırsa takım da ona inanır, herkesin formu katlanır.

2 yıllık proje

Ve hepsinden de önemlisi;

Gerçekten de ekibi ve kendisi çalışkanlık-profesyonellik anlamında örnek olup, günün 16-18 saatini takıma ayırırken... Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu hiçbir hocaya nasip olmamış bir kadro kurmuşken... Camia tekrar bir şeyler olabileceğine inanıp futbola dönmeye başlamışken... Bu emeklere yazık olmaz. 2 yıllık proje için çıkılan yolda puan değil asıl moral ve enerji kaybı telafi edilemez.

YORUM YAZ