MENÜ

Sihirli dokunuş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un 7 maçta yaşadığı sürece dair, “Sihirli bir el değdi” demek yanlış olmaz. Daha önce de yazdık, Çalımbay bir sihirbaz değildi ama ne yapması gerektiğini iyi biliyordu. Bu saatte sonra kimseye kademeye girmeyi, düzgün orta kesmeyi, araya pası öğretemezdi. Sadece bildiklerini hatırlatması gerekiyordu, yaptı da. Ve işte kısa sürede yaşanan o gelişmelerin detayları.

Sorunlara rağmen sorun çözdü

Ersun Yanal döneminde savunmada büyük pürüzler vardı. Rıza Çalımbay döneminde de isimler değişmedi ama takım bütünlüğü sağlandı. 7 maçlık periyotta Trabzonspor, kalesinde sadece 6 gol (3’ü Osmanlı maçı) gördü. Oysa ki, Çalımbay gelmeden hemen önceki sadece 3 maçta bile 12 gol yemişti.

Huzur ortamı sağlandı

Çalımbay, Başkan Usta ve Asbaşkan Ahmet Çubukçu’nun verdiği güveni hiç boşa çıkarmadı. Kısa sürede güven ortamını tesis attı. Evet, oynamadığı için mutsuz olanlar var ama bu isimler kararların arkasında bir adaletsizlik aramıyor, hoca takdiri olduğu görüşünde birleşiyor.

Gol ortalaması yükseldi

Aynı oyuncularla sadece savunma sorunlarını çözmedi Çalımbay, hücum gücünü de katladı. Son 2 maçında rakip fileleri 6 kez sarsan Bordo-Mavililer, toplamda 7 maçta ise 14 gole ulaştı ve maç başına 2 gollük bir ortalama yakaladı.

İlkleri başarmayı bildi

Trabzonspor, yeni dönemde ilkleri de başardı, fobilerinden kurtuldu. İlk kez 4’te 4’e imza atan Fırtına, bu seride deplasman fobisini de aştı. Sezon başından beri dış sahada galibiyeti bulunmayan Bordo-Mavililer, önce Sivasspor’u, ardından da Kasımpaşa’yı mağlup etti.

Taraftarıyla barış sağladı

Müthiş kadro yapılanmasına rağmen beklenen skorların gelmemesi taraftarla takımın arasını da hayla açmıştı. Ancak Rıça Çalımbay ile beraber yakalanan yükseliş, bu sorunu da giderdi. Bordo-Mavili taraftarlar tekrar sezon başındaki havasını yakaladı. Büyük bir sürpriz olmazsa Trabzonspor’un bu hafta Bursaspor ile oynayacağı maçta seyirci rekorlarından biri kırılabilir.

İstanbul’u fethetti!

Fırtına, ezeli rakiplerini arasında barındıran İstanbul takımlarına da büyük sıkıntı çıkarttı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir ile berabere kalıp Galatasaray ve Kasımpaşa’yı yenen Bordo-Mavililer, ikinci yarı içinde bu anlamda bir avantaj elde etmiş oldu.

Yönetimi de rahatlattı

Rıza Çalımbay’lı Trabzonspor’un çıkışı yönetim kurulunu da çok rahatlattı. Hatırlanacağı gibi Çalımbay’ın ilk maçı olan Yeni Malatya yenilgisinden sonra birçok yönetici istifa etmiş, taraftar yönetimi kongreye davet etmiş, seçim sandıkları hazırlanmaya başlanmıştı. Ancak saha sonuçlarıyla beraber bu hava da tamamen dağıldı, Başkan Muharrem Usta ve ekibi artık daha huzurlu bir ortamda gerçek işleriyle uğraşma fırsatı yakaladı.

YORUM YAZ