MENÜ

Şanssızlık denilemez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un 5 maçlık müthiş bir serisi olmasa... O seride Bursaspor, Antalya, Sivas gibi rakipler karşısında rahat kazanmamış olsa ya da puan kaybı yaşasa... Dün için söylenecek çok fazla bir söz olmazdı. Ancak Bordo-Mavililer, Karabük’te kelimenin tam anlamıyla bir çuval inciri berbat ettiler. Elbette rakibi küçümsemek için söylemiyorum ama geride kalan haftalara bakacak olursanız, Trabzonspor puan kaybetme ihtimali en düşük maçtan beraberlikle ayrıldı.

Bursa’yı hatırlayınca

Burada özellikle son dakikadaki Sosa’nın frikiğinden yola çıkarsak şanssızlıktan bahsetmek de mümkün ama Trabzonspor’un Rıza Çalımbaylı döneminde şans faktörü olumlu ya da olumsuz anlamda en son konuşulacak unsur durumunda. Örneğin son Bursaspor maçında Karadeniz ekibi belki tek farkla kazandı ama oyunun genelini izleyen birisi olarak çok net söyleyebilirim ki, o gece Bursasporlular sezonun en sıkıntılı anlarını yaşadı.

Her şey bitmedi ama...

Durum böyle olunca Çalımbay’ın öğrencilerinin son 6 haftadaki en negatif performansını ortaya koyduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Üstelik bu maç öncesinde Trabzonspor için inanılmaz motivasyon unsurları da söz konusuydu. Beşiktaş yenilmiş, Fenerbahçe berabere kalmış, aynı saatte başlayan maçta da Kayserispor kaybetmişti. Eğer kazansaydı diyerek başlayan bir cümle kurarsak Bordo- Mavililer’in çok büyük bir fark yaratacağı kesindi.

Çalımbay’a kulak vermeli

Her şey bitti mi! Elbette bitmedi. Şimdi koskoca bir ikinci yarı ve ilk yarının başına oranla daha umutlu, daha üretken, daha iştahlı bir Trabzonspor’dan söz edebilir durumdayız. Fakat burada yapının gelişmesi, başarı için çok önemli olan huzur ortamının sağlanması için teknik direktör Rıza Çalımbay’ın isteklerinin eksiksiz yerine getirilmesi ve işin şansa bırakılmaması da şart.

YORUM YAZ