MENÜ

Panik atak!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe maçına dair genel futbol kamuoyunun birleştiği, “Galibiyeti kaçırdı” övgüsüne Metalist deplasmanında alınan galibiyetin övgüsü de eklenince Trabzonspor’un özgüveni tavan yapmıştı. Dolayısıyla da Başakşehir karşılaşmasında bunun getireceği daha baskın bir futbol beklentisi de abartı değildi. Ancak Bordo-Mavililer, bu beklentinin net şekilde uzağında kaldı. Bu zamana kadar rotasyondan istediği karşılığı alan Halilhodziç, yine bir kısmı mecburiyetten farklı bir kadro sahaya sürdü. Tabi ki bir beraberlik kadrosu değildi ama oyuna baktığınızda Trabzonspor için bu kez galibiyeti kaçırdı demek fazla mümkün değil.

Haberin Devamı

İlk 45 dakika boyunca rakibi tutan, oynatmayan ama oynamayan bir Fırtına vardı sahada. Bundan önceki maçlarda da fark yaratan Constant dışında birçok oyuncu dün geceye kadar gördüklerimizin gerisindeydi. Waris saklandı, Sefa son adamlığı yapamadı, Mejdani modern bir Ayman olmanın ötesine geçemedi. Savunmanın kanatlarından da planlandığına hiç kuşku uymadığımız skı gelmeyince Trabzonspor da sıradan bir ilk yarı geçirdi.

Haberin Devamı

Karadeniz ekibinin kulübesini Başakşehir’in hemen 2. devre başında bulduğu gol hareketlendirdi. Cardozo oyuna girdikten sonra her buluştuğu pozisyonda bir tehlike ya üretti ya da retimde kendini hissettirdi. Paraguaylı penaltıdan değil de çok daha erken bir gol bulabilirdi ama buna da panik atak hali izin vermedi. Yeni kurulan bir takımın en büyük dezavantajı bu zaten. İlk kez geriye düşen Trabzonspor’un bu refleksi gelecek için en büyük problem. Bir altyapı seçmesi gibiydi 20-25 dakika. Topu alan kaleye koştu, anlamsız şutlar, gereksiz çalımlar, fantastik paslar birbirini izledi. Trabzon daha kontrollü olabilseydi her şey değişebilirdi ama olmadı. Sonuçta Fırtına, deplasman sayılmayacak bir maçta puan kaybetme kredisini 2 puan daha harcadı.

YORUM YAZ