MENÜ

Onur ve Yusuf

Abone Ol Google News

Bordo-Mavililer, maça pek favori gibi başlamadı, organize olamadı ve son haftalarda iyi yaptığı ‘takım savunması’ aksayınca Bekir’in elini kolunu sallayarak gelip, şık bir vuruşla attığı gol skoru Timsahlar’ın lehine çevirdi. Erken geriye düşmenin psikolojik bunalımını Trabzon son haftalarda aldığı iyi sonuçların özgüveniyle çabuk aştı, oyunda önce denge sonra hakimiyet kurdu. Bu dengenin skora yansıması ise maça ortak olmak için en ideal dakikalardan birinde, ilk yarım saat tam dolarken gerçekleşti. Olcan’ın asistinde Henrique ilk vuruşu gelişi güzel yaptı ama kaleciden dönen topta usta işi bir gol attı. İlk yarıda Trabzonspor, Bursa’nın direncini kırmak için çok çalıştı, Olcan- Yusuf organizasyonları ev sahibine zor anlar yaşattı ama skor oyun dengesi gibi Trabzonspor’a dönmedi.

Haberin Devamı

İkinci bölümde topu mümkün olduğunca rakibin sahasında tutup skor şansını yükseltmek, kontrolsüz savunmasının yaşayacağı riski ise düşürmek isteyen Trabzonspor, oyunu sürekli son haftaların formda oyuncusu Yusuf üzerinden kurdu. Genç oyuncu yine iyi günündeydi, inisiyatif almaktan kaçınmadı ama son tercihleriyle bir anlamda günün belirleyici iki isminden beri oldu. Zor anlarda bile iyi son vuruşlarıyla alkış alan Yusuf’un bu kez tamamında kendisinden daha dezavantajlı Olcan’a gol attırma ısrarı takım arkadaşlarını bile çıldırttı. Tamam, asist de kıymetli ama bu kadarı lüsk... Eğer uzatma anlarında Kadir’in ayağına gelen ve golle sonuçlanan fırsat da Yusuf’u bulsaydı, büyük ihtimalle yine Olcan’ı arayacağından Trabzonspor maçı yenik tamamlayacaktı.

Haberin Devamı

Ve maçın belirleyicisi olan diğer Trabzonsporlu... Sezonun genelinde olduğu gibi Onur Kıvrak, yediği iki direk katkılı şanssız gole adeta son 15 dakika içinde meydan okudu. Bursa’nın Trabzon ceza sahasındaki idmanında arkadaşları baktı, Onur hem günü hem 1 puanı kurtardı.

YORUM YAZ