MENÜ

Nevzat Aydın ne demek istiyor?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Nevzat Aydın’ın attığı tweet her zamanki gibi yankı uyandırdı. Burak’ı överken maliyeti sebebiyle Başkan Muharrem Usta’ya hafif dokundurdu. Dümdüz okursanız...

Yönetimde aktif olmadığı için yapıyor. Başkanın yakın çalışma ekibinde olsa bunu der miydi? Hala yönetici olmasına rağmen bunu neden söylemiyor da tweet atıyor? Ve finalinde de Burak bu parayı eder kardeşim, Nevzat Aydın hesap bilmiyor, dersiniz. Ancak biraz derinine inerseniz Nevzat Aydın’ın şunları diyor; Kardeşim biz yola bambaşka bir projeyle ve şu an harcananların 5’te 1’i bütçeyle çıktık. O zamanlar baktığımız oyuncuların maliyetini hesaplamaktan anamız ağladı, şimdi rahat rahat bu paralar harcanıyor. O zaman da bu rakamlara çıkabilseydik hem izleme-araştırma ekibimiz faydalı olur, proje bu kadar çabuk bitmez hem de ben ve ekibim ‘iş bilmez’ ilan edilmezdik. Ne Muharrem Usta, Burak’ı aldığı için haksız, çünkü Burak o paraları hak eder Ne de Nevzat Aydın, sadece işin içindekilerin anlayacağı sitemini yapmakta haksız. Çünkü bu oyunda asla tek doğru yok. Mevzu olabildiğince çok doğruların aynı organizasyonda toplanması.

Trabzonspor sokağa inerse

Kesinlikle inmeli. Takım o sokaklardan uzak kaldıkça, sırça köşklerde oturdukça taraftarından, ailesinden kopuyor. Daha zamanı gelmeden bekar evi yaşamaya hevesli genç gibi oluyor. O zaman aile nedir, bağ nedir, sevgi nedir bilmek yerine, günlük yaşıyor. Kazanınca turluyor sokakta, kaybedince hapsoluyor evine. Oysa ki eskiden daha sokaktaydı Hami Mandıralılar, Fatih Tekkeler, Hüseyin Çimşirler, hatta Şenol Güneşler. O zaman kentin kızması gerektiği anlardaki tepkisi bile başka oluyordu. Yeni dönem için eski günlerdeki gibi taraftarla, kentle ilişkiyi düzenlemek, doğru bir seviyede yürütmek, bağları kuvvetlendirmek gibi bir fikir varmış. Bence doğru. Ölçüsü iyi ayarlanır, organizasyonu sağlıklı yapılır, medya ile doğru paylaşılırsa çok faydası görülür.

Tribüncülük üzerine

Tribüncülük başka iştir, bilen bilir. Kimseyi zorla her maçta tribüne getiremezsiniz, getirseniz de istediğiniz karşılığı alamazsınız. Tribüncüler de kendi içinde ayrılır elbette. Başkana, hocaya, takıma, tabelaya bakmadan tribüne gidenler. Yukarıda saydıklarıma bakarak gidenler. Çıkarcıları saymak bile istemiyorum. Onlar çıkarları için rakip tribüne bile gider! Ancak ilk 2 bölümdekileri birlikte tribüne çekmenin, üstelik neredeyse tamamı Trabzonsporlu bir şehirden bahsediyorsak, en kolay yolu iyi futbol, stadı bir sosyal aktivite alanı haline getirmektir. Mevcut kadroda bu enerjiyi yayacak çok oyuncu var. Onlara ve doğru figürlere, özellikle de Başkan Usta’nın doğru mesajlarına büyük iş düşüyor.

YORUM YAZ