MENÜ

Ne Trabzon ne Trabzonspor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kötü sezonu bir Avrupa biletiyle bitirme fırsatını son 4 maçında aldığı 3 puanla tekrar yakalayan Trabzonspor için en gerçek rakibi Başakşehir dünkü karşılaşma haliyle çok kıymetliydi.

Fakat puan cetvelindeki bu matematiksel durumla takımın ve kentin duygularının pek örtüşmediği bir 90 dakika izledik. Trabzon’daki futbolseverlerin artık maç seçtiğini biliyoruz ama seçmesi gereken mücadelelerden birine de bu ilgisizlik gerçekten anlam verilebilir gibi değildi. Ya kazanması halinde bile takımlarının son 6 haftada kendilerini heyecanlandırma ihtimaline inanmıyorlar ya da tümden umutsuzlar.

İdeal ‘kadro’-ideal ‘takım’ farkı

Futbolcuların da pek maçın havasında olduğunu söylemek mümkün değildi!

Sadece amatörce yenen gol için söylemiyorum, genel anlamda da Bordo-Mavili oyuncular pek olması gereken heyecanı taşımıyordu. İdeal kadro ile ideal takım arasındaki fark da bu olsa gerek. Belki son günlerde artık Trabzonspor tam kadro çalışmaya başladı, dün de Hami Hoca’nın elinde ideale en yakın kadrolardan biri vardı ama ‘takım olma’ noktasında yaşanan sorun yine en büyük rakipti.

Ne iyi futbol ne de bireysellik

Bu tip mutlaka kazanılması gereken maçlarda takımlardan muhteşem futbol beklenmemesi gerektiği gerçeğinin farkında olsak da Trabzonspor’un ‘kazanma refleksi’ gösterecek işler ya da bir emek harcadığını da söyleyemeyiz. Birkaç anlık performansın ve birkaç ekstra zorlayan ismin dışında kalitesinin çok uzağında bir Bordo-Mavili oyun daha izlediğimizi söylersek Trabzonspor’u sezon boyu takip edenler ne dediğimizi daha iyi anlayacaktır.

Eller ayaklara dolaşıyor

Olması gereken tüm büyük takım reflekslerinden uzak kaldığınız bir maçta rakibiniz de Başakşehir gibi ne yaptığını bilen, ezberi kuvvetli bir ekipse o zaman beraberlik için üzülmek lüks dahi olur. Bir kez daha tuttuğunu düşünerek heyecanlandığı hedefi elinden kaçıran Trabzonspor’un kalan haftaları yine çok dalgalı geçecek. Tekrarlıyorum; ne yönetimin ne de teknik heyetin işi hiç kolay değil. Görünen o ki futbolcuların akıl karışıklığı tavan seviyede ve o karışıklık ellerini ayaklarına doluyor.

YORUM YAZ