MENÜ

Ne geçen hafta ne de dün gece

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftaki Eskişehirspor galibiyetinin yeni yönetimin iş başı yapmasına bağlanması ne kadar eşyanın tabiyatına aykırıysa dün geceyi de ‘böyle de olmayacak’ diye nitelendirmek aynı aklın eseri olur ancak.

Trabzonspor, eğer çok büyük bir futbol sürprizi olmazsa sezonu böyle tamamlayacaktır... Bazen ‘vay be’ dedirtecek kadar kendi kağıt üzerindeki değerine uygun işler yapacak, kimi zaman da ‘nasıl olur’ hayal kırıklığı yaratacaktır.

Kimseyi tek ve asıl suçlu ilan etmek doğru olmaz, hatta büyük bir haksızlık olur. Çünkü eskisiyle-yenisiyle, oynayanıyla-bekleyeniyle Trabzonspor’un kimyası temelinden sarsılmış durumdadır ve artçı şokları sürecektir, kaçınılmazdır.

Bu noktada yapılması gereken ve yapılabilecek tek şey ise mevcut sezonun sportif anlamda en iyi dereceyle atlatılması ve şimdiden gelecek sezonun planlarının başlatılmasıdır. Yani Avrupa bileti almak, kağıt üzerindeki maliyeti ve potansiyeli yüksek kadrodan en azından yüzde 60’lık bir kazanım sağlamak...

Rize’nin doğruları...

Trabzonspor’un genel ruh halinin skora yansıdığı gecede Rizespor’un emeğini de gözardı etmemek gerekir elbette. Özellikle kaleci Itandje başta olmak üzere ev sahibi ekibin oyuncuları neredeyse kusursuza yakın bir performans ortaya koydular. Skora rağmen disiplinden taviz vermeyerek Trabzonspor’u sahadan silmeyi başardılar.

Palabıyık’ın gecesi!

Geceye Rizesporlu futbolcular kadar damgasını vuran bir başka isim de karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık’dı. Özellikle ilk yarıda verdiği-vermediği penaltı kararlarıyla gecenin en az Trabzonspor kaybedeni de genç hakem oldu. Bu kadar yakın olduğu pozisyonlarda bu kadar hatalı kararlar vermesi inanılır gibi değildi.

YORUM YAZ