MENÜ

Muharrem Usta nabız yokluyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da yeni yönetimin Hami Mandıralı tercihinin haklı sebepleri vardı... Sadi Hoca’nın üzerine yapışan-yapıştırılan ‘geçici’ durumu arayışın temeliydi. Arayışlar içinde Mandıralı’nın öne çıkması da normaldi;
- Çok daha vasat bir kadroyla çalıştığı son dönemde iyi izler bırakmıştı.
- Tribünler, kent, yerel medya gibi belirleyiciler arasında önemli kredisi vardı.
- Başkanın rüyası olan Lucescu olur da gerçekleşirse birlikte çalışabileceklerini açıklamıştı.
- Camianın idollerinden biriydi, kimse ‘Ne alaka?’ diyemezdi.

HAMİ HOCA ÖLÇÜLEMEZ

Hami hocanın tercihinde öne çıkan bu faktörler şu an için de geçerliliğini koruyor. Sadece kağıt üzerindeki iyi kadro ile takım olarak neler yapabileceğini gösteremedi. Çünkü geldiğinden bu yana yaşanan sakatlık-ceza handikapları öngörülebilir boyutları aştı. Böyle bir atmosferde hem yaraya pansuman yapıp, kanı durdurmanın hem de hastayı hemen ayağa kaldırıp koşturmanın ne kadar zor olacağını yine en iyi Başkan Usta bilir. Peki, Hami hocanın 1.5 yıllık sözleşmesi dururken bu hoca defteri nereden, niye açıldı?

BELİRLEYİCİ TEK DEĞİL

Çünkü başkan yeni sezonun hem ekonomisini hem de sportif geleceğini planlamaya çalışırken, camianın nabzını sıcak ve sürekli elinde tutuyor. Elbette her şey UEFA’nın tavrına, ekonomik olarak kasaya girecek (stat, gayrimenkul ve oyuncu satışı) rakamlara bağlı. O nedenle de ne çıkıp çok net bir şekilde, “Hami hoca ile sözleşmemiz var, başka bir arayış yok, olmaz da” diyor, ne de “Evet arayış var, aklımıza yatarsa neden olmasın?” seçeneğini devreye sokuyor.

BEKLENTİ GERÇEKLİĞİ

İsimleri yalanlamıyor, kamuoyundaki karşılığını, hangi ekonomik hesaba uyacağını ölçüyor... O nedenle bundan sonraki süreçte de ortaya çıkacak, çok ütopik ya da rahatsız edici olmadığı sürece hiçbir teknik direktör isminin yalanlanacağını düşünmüyorum. Bu doğru bir strateji mi derseniz... Şu an bunu bilmek için gelecek sezonun değil, sezonların real beklentisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Şampiyonluk tabi ki her zaman Trabzonspor’un bulunduğu yarışlarda hedeftir ama camiayı yönetenlerin bu kulübü sevenlerin tek beklentisinin şampiyonluk olmadığını da bilmesi gerekir. Eğer öyle olsaydı şu an belli bir yaş üzerinde Trabzonsporlu olmaz, o kent çoktan futbol dükkanını kapatmış olurdu.

YORUM YAZ