MENÜ

Matematik ve kimya!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hani bir laf vardır, 1 maçtan fazlası, 3 puandan fazlası diye... Matematikle açıklamaya kalkarsanız pek mümkün olmayacak bir durumdur ama malum, futbolda işin kimyası da en az matematik kadar fark kıymetli bir argümandır.

İdeal kadroyu ya da kadromu; ‘Hakan-Bosingwa, Uğur, Medjani, Musa-Constant, Ekici, Yusuf, Sefa, Erkan-Cardozo’ şeklinde kurarsak, Trabzonspor, dün gece bu ekipten sadece 6 oyuncuyla sahaya çıkabildi. Sakatlıklar ve cezalar, ‘ideal kadro’ peşinde bir türlü aradığı huzuru yakalayamayan Bordo-Mavililer’in teknik ekibini yine alternatiflere mecbur etmişti. Üstelik ligin ne yaptığını bilen, bir oyun felsefesi olan takımı Başakşehir’e karşı bu dezavantajları aşmak ancak sahada bazı oyuncularınızın yaratacağı avantajlarla mümkün olurdu. Oldu da. Öncelikle Mehmet Ekici... Hem kendi işini yaptı hem de cezalı Erkan Zengin’in işini. Sadece gol atmak ve attırmakla kalmadı, alan kontrolünde önemli bir görev yaptı. Ekici’ye Sefa, Constant ve Özer de ayak uydurunca Bordo-Mavililer, 2 gol görmesine rağmen fazlasıyla karşılık verip son dönemlerin en iyi serilerinden birini yakaladı.

Bu takım için hala ‘Ersun Yanal’ın takımı’ demek mümkün değil, ancak küçük dokunuşları, kadrodaki tercihleri ve rakip analizleri, Bordo-Mavililer’deki atmosfere olumlu katkı yapıyor. Tabi bir de şunu unutmamak lazım ki, geçen sezona oranla çok daha fazla alternatifi olan, daha doğrusu kulübesi bulunan bir Trabzonspor takımı, şu kritik haftaların en ciddi avantajı.

Ve hafta içindeki Avrupa mesaisi... Başakşehir maçının kazanılması asla Napoli için belirleyici ya da ölçü elbette değil. Fakat dün gecenin kaybı- kazancı ile gelen-giden özgüven ve moral en az işin matematiği kadar kıymetli.

YORUM YAZ