MENÜ

Lüks değil ihtiyaç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Geçen sezonun ikinci yarısında başlayıp gelişerek ilerleyen orta alan ve kanat etkinliklerinin Burak Yılmaz ile finalize edileceğini bir düşünün. Başkan Usta’nın panik atak değil, doğru davrandığı inancındayım. Deneyimli golcü, kenti de ateşler takımı da. İlk başta lüks gibi dursa da aslında ihtiyaçtır Burak Yılmaz.”

Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a dönüş ihtimali belirdiğinden bu yana sayısız yorum yapıldı, öngörüler ortaya atıldı. Yönetim içinde bile seslendirmesi dahi Burak Yılmaz’ın ‘fantazi’ olduğunu, konuşulan paraların lüks olacağını düşünenler vardır! Muhalif kanat ise zaten çoktan, “Muharrem Usta, İbrahim Hacıosmanoğlu’nu aratmıyor, panik atak transferler yapıp borç yükünü katlıyor” bayrağını açtı.

Panik atak bir iş değil

Elbette ki, Burak Yılmaz için 2 ‘işler iyi giderse’ ve ‘işler kötü giderse’ şeklinde senaryo yazılabilir. Fakat bunun her oyuncu, her operasyon için de aynı şekilde gelişeceğini unutmamak lazım. Her ne kadar bonservisi ve yıllık ödenmesi planlanan maaşı hatırı sayılır seviyedeyse de ben Burak Yılmaz’ın dönüşünün ‘lüks’ değil şu an için bir ‘ihtiyaç’ olduğunu düşünen taraftayım. Yani bir başka deyişle de Usta’nın panik atak bir girişim yaptığını değil, bir planlama paralelinde hareket ettiğini düşünüyorum.

Bir çırpıda Burak sebepleri

Çünkü Burak Yılmaz, futbolunun olgunluk çağını yaşayan bir yıldız. Çünkü Burak Yılmaz, şu an için Trabzonspor’u gerçek bir fırsat ve doğru adres olarak görüyor. Çünkü Burak Yılmaz adının taraftar ve şehir üzerinde çok ciddi bir karşılığı var, heyecan uyandırıyor. Çünkü Burak Yılmaz, teknik direktör Ersun Yanal’ın oynatmayı planladığı alternatif hücum şekillerinin tamamına uyum sağlayabilecek bir figür. Çünkü Burak Yılmaz, yeni stada yeni bir yıldız etkisi yapacak kadar havalı, gol kralı gittiği şehire gol kralı olarak dönecek.

Arkası çok daha güçlü

Geçen sezonun ikinci yarısında başlayan oyun gelişiminin bu yıl da artarak süreceğini düşünecek olursak, N’doye ve Rodallega’ya yapılan servislerin Burak Yılmaz’a sunulduğunu bir düşünün... Birbirini daha iyi ezberlemiş kanat organizatörleri, daha kreatif bir orta saha... Tüm bunların Burak ile finalize edildiğini bir düşünün...

Yabancı olsa ne eder?

Tabi ki bu özelliklere sahip, üstelik sıfır uyum sorunu yaşayacak bir futbolcunun bazı ekstraları olacak. Yani doğal olarak Burak Yılmaz, takımdaki tavan ücreti isteyecektir, vermek de yine bana göre lüks değildir. Bu etkileri yapacak, böyle bir kariyer geçmişine sahip yabancı bir golcüyü Trabzonspor’a ve Trabzon’a getirmek isteseniz hem masada hem kasada neler yaşayacağınızı da bir düşünün.

Yıldızları rahatsız eder

Tüm bu tabloya körü körüne muhalif olmadan, her yapılana peşinen ‘felaket olur’ diyerek yaklaşmadan bir bakın. Eğer son pürüzler de giderilir ve planlandığı gibi Burak Yılmaz, 2 Ağustos’taki açılışa getirilirse taraftarın da onu nasıl sahipleneceğini herkes görecektir zaten. Hep aranan ve bulunamayan kan uyumunun da ispatı yapıldıktan gerisi Ersun Yanal’ın kurgusuna kalacak. Bu arada Burak Yılmaz gibi bir yıldızın varlığının N’doye’u Rodallega’dan, Rodallega’yı da N’doye’den çok daha fazla rahatsız edeceğinden (iyiye gitme açısından) eminim.

YORUM YAZ