MENÜ

Kendi takımını tribünden çözmek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor öyle maçlar oynuyor ve hem ligde hem de Avrupa’da öyle puanlar kaybediyor ki, bunu ‘zaman’ ile açıklamak artık hiç mi hiç mümkün değil. Öyle görünüyor ki çözüm Vahid Halilhodzic’in kulübede olmaması! Çünkü hoca ne zaman tribüne çıktı, Trabzonspor’un sıkıntısını gördü, çözümü üretti. Hoş, Bordo-Mavili taraftarlar Halilhodzic’ten çok daha önce bu sıkıntıyı fark etmiş, protestolarıyla Fatih ve Mehmet’i kafada bitirmişti ama hocanın mecburen tribüne çıkması gerekti!

Bulduğu bir fırsatı daha inanılmaz kötü kullanan Fatih Atik’in yerine Sefa’nın girmesi, ardından takımın öne çıkıp oyunu daha da Legia sahasına yayması ve Cardozo’nun topla buluşmaya başlaması, Trabzonspor’u tekrar maçın favorisi yaptı.

Attığı golün dışında pozisyon bulamayan Legia, yerinde sert savunma ve kart pahasına faullerle alanını iyi kontrol etti. Her 3 dakikada bir şiddeti biraz daha artan Trabzonspor ataklarında Legia birer adım daha geri çekildi ve asıl tehlike kendini gösterdi. Yatabare’nin de girmesiyle beraber direkler, çizgiden dönen toplar, kale sahasından çıkarılan pozisyonlar... Bunu Trabzonspor ilk dakikadan itibaren yapamaz mıydı diye düşünmeden edemiyor insan. Yapardı elbette. Peki illa Halilhodzic’in tribüne mi gitmesi gerekiyor Trabzonspor’un keyfinin yerine gelmesi için!

Gece belki puan ve grup sıralaması için kötü bitti ama Trabzonspor’un nasıl oynaması gerektiği gerçeği de ilgililerin yüzüne sanırım net bir şekilde çarptı.

Birkaç özel isimden bahsetmek lazım... Bosingwa bambaşka bir adam. Varlığı o kadar etkili ki yokluğunda yeri mevcutlarla dolmuyor. Cardozo ve Waris, gole her an yakın, yatkın iki isim. Onları bir kez de birlikte görmek lazım. Sanki beraber olsalar çok daha üretken olacaklar. Hoca tribünden ne gördü bilemiyoruz tabi!

YORUM YAZ