MENÜ

Kârdan zarar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tuhaf bir maçtı. Tek kahramanı olan, antikahramanı bol!

Kahramanı kesinlikle Rizesporlu Kweuke’ydi. Sakatlığını daha tam atlatamamış, yüzde 60’larıyla oynuyor denilen golcü ceza sahası içinde her varoluşunda dağıttı Trabzonspor’u. Rize adına antikahraman ise kesinlikle Oğulcan’dı. İlk golün asistini yapan Rizeli, ikinci devrenin kırılma anında müthiş bir kontrada önce yeteneklerini inkar edecek işler yaptı, onun dönüşünde de penaltı! Uğur Demirok vardı Trabzonspor adına... Penaltıdan gol attı, Kweuke gibi bir devle boğuştu, arkadaşları da onu çok bozdu ama 2 golde de kendi kalitesine yakışmayacak pozisyon hataları yaptı...

1-1 sonrası sert fren

Maçı okumaya sondan başladık biraz ama günün başından belliydi karşılaşmanın kaderi. Mehmet Ekici’nin şutuyla Trabzonspor’un tartışılmayacak kadar net penaltısında Ekici duran top (!) hasretini bitirme şansı yakalamıştı ama olmadı. Vurdu, kaleci çıkardı, tamamlayarak golü yaptı.
Kweuke’nin de Fırtına’ya çok zorluk çıkaracağı ilk çeyrekte anlaşıldı. Zor pozisyondaki kafası direkten dönerken, Kamerunlu dakikalar 19’u gösterirken Oğulcan’ın ortasında Uğur’un yanından kafayla bu kez ağları buldu, durum 1-1 oldu. Bu andan sonra sadece skor değil, oyun da dengelendi, devre de o şekilde bitti.

Yanal’ın hamle oyuncusu yok

İdeal 11’ini bulan, sadece Castillo olsa Yusuf’un yerine oynar diye kadrosuna bakabileceğimiz Ersun Yanal, hamle oyuncusu olmadığı için ikinci yarıya da aynı kadroyla girdi. Rize de öyle... Bu durum, Trabzonspor’un çok net bir direkt 11 olmasa bile kulübe desteğine ihtiyaç duyduğunun bir kez daha örneğiydi. Son 2 maçta 2 hayati gol atan N’Doye, Rize önünde de ikinci devrenin 10. dakikasında müthiş bir fırsat yakaladı ama en iyi yaptığı işlerden biri olan kafa dokunuşunu tekrarlayamadı. Ve kırılma anları son yarım saatle beraber başladı. 64’te Rize, Trabzonspor’u çaresiz yakaladı, hızlı çıktı. Ceza sahasında Oğulcan topla buluştuğunda birçok Bordo-Mavili başını eline almıştı ki, yetenekli futbolcu öyle acemice bir işlerle vakit kaybetti ki, kimse inanamadı. O topun dönüşü daha da inanılmazdı! Trabzonlu Mustafa Akbaş’ın Rize ceza sahasında topu göğsüne alacağı anda gitti, olmayacak bir penaltıya imza attı.

Rize’ye omuzlarda giderdi

Fırtına’da penaltıyı bu kez Uğur kullandı, attı: 2-1. Ancak Trabzon için stres bitmedi. Rize risk alarak gelmeye başladı, Kweuke tehlikesi Avni Aker’i sardı. Oyuna sonradan giren Emrah’ın 83’teki ortasını tamamlayan Kamerunlu, günün adamı olmayı başardı. Heme bu andan 4 dakika sonra bir gol kaçırdı ki, atsaydı büyük ihtimalle Rize’ye kadar omuzlarda giderdi. Özetle normal şartlar altında 1 puan kâr olmasa da günü şöyle bir düşünen Trabzonlular için beraberlik kardan zarar diye yorumlanacaktır mutlaka. Rize açısından ise durum biraz daha net... Bütün Rize Kweuke için sağlık-sıhhat duaları etmeli.

YORUM YAZ