MENÜ

İşin sırrı ezberde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin ilk yarısında üst üste hayal kırıklıkları yaşatan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal’ın arayışları da bir hayli uzun sürmüştü. Kale, savunma ve orta alanın bir kaç noktası dışında neredeyse her tercih üzerinde tartışılabilecek durumdaydı. Bu durum genel oyun yapısına da duygu ve taktik paylaşımlarında zafiyete de sebep oluyordu.

Başarı ve şans faktörü

Ancak ikinci yarı ile birlikte transfer başarısı ve şansıyla da beraber Trabzonspor’da tablo baştan aşağı, üstelik çok kısa sürede değişti. İlk yarıda bırakın genel futbol izleyicisini, Bordo-Mavi renge gönül vermişlerin bile ezbere saymakta zorlanacağı Trabzonspor gitti, sakatlık-ceza durumları dışında herkesin ezberlediği bir takım oluştu.

Taşlar yerine oturunca...

Bu, sadece kağıt üzerinde bir ezber avantajı değil elbette. Bu şekilde oturan bir kadro iyi skorların yardımıyla özgüven de yükseltince oyun içindeki sistem ezberi de avantajlar arasına katıldı. Artık beklerden stoperlere, orta sahadan kanatlara kadar çok daha derli toplu bir Ersun Yanal ekibinden bahsedebiliyoruz ve bu da gelinen güçlü karakterin temelini oluşturuyor.

Kulübe umudu kesemez

Ezberlenmiş, kazandığı sürece bozulmayan kadro demek, rekabetçi ortamın kaybolacağı anlamına gelmiyor. Kulübedekiler yerine razı olur, “Nasılsa ilk 11 belli” havasına bürünür diye düşünmek gibi bir lüksün Ersun Yanal’ın ekibinde olmayacağını da tahmin etmek güç değil. Tam tersine oyun nasıl giderse gitsin sahaya müdahale özelliklerini fazlasıyla taşıyan Ersun Hoca herkes için bir avantaj. Tabi ki Yanal için de öyle...

Kalite makası kapanmalı

Hep söyledik, kendisinin de aynı hissiyatta olduğuna inanıyorum ki, başarı için en az sahadaki 11 kadar kulübedeki 6-7 oyuncunun kalitesinin de yüksek olması şart. Oynayanlarla bekleyenler arasındaki kalite makasının arası ne kadar kapanırsa takım o kadar fark yaratabiliyor. Şu andan itibaren başlanan yeni sezon transferinin de bir sebebi bu. Yani şu anki as kadro da mutlaka geliştirilebilir ama alternatifleri de iyileştirmek için büyük çaba harcanacağından eminim.

YORUM YAZ