MENÜ

Hem gurur hem umut

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sosa, Burak, Kucka, Olcay, Castillo... Trabzonspor’da bu sezon yerli-yabancı birçok yıldız var ama adından en çok bahsedilen isimler Yusuf Yazıcı ve şimdi de Abdülkadir Ömür. Yusuf 20, Abdülkadir 18 yaşında. İkisi de önce sokakta, sonra aynı lisede, ardından altyapıda, şimdi de beraberce A Takım’da yürüyen, heyecan veren 2 yıldız adayı. Türkiye’nin ‘Altyapıdan oyuncu çıkmıyor’ söylemine takıldığı, yabancı sınırının tartışıldığı bir ortamda camialarının gururu olmanın yanı sıra kendi kulüplerinin de umudu oldular... Nasıl mı?

Artık sorumluluk büyük Yusuf ve Abdülkadir’in her iyi maçı, aldıkları her alkış, yani attıkları her adım, tünelin sonundaki ışığı bekleyen altyapı hocalarının ve diğer altyapı oyuncularının yolunu açacak.

Onlar iyi gittikçe, “A Takım ile kampa bile gitsek, iyi bile oynasak nasılsa hocalar bize güvenmez, acaba nereye kiralanırız?” soruları yerini, “Ersun Hoca ışık görürse biz de Yusuf ile Abdülkadir’e katılırız” temennisine bırakacak. Yusuf ve Abdülkadir üzerine koydukça, altyapı hocalarının kentteki arayışları, “Falancayı ben keşfettim” şeklindeki gururlanma motivasyonu artacak.

Onların haftalara damga vurdukça, yerli-yabancı sayısı değil, kaliteli yerliyabancı ve doğru altyapı stratejileri tartışılacak.

Yani Yusuf ve Abdülkadir artık sadece kendilerinden sorumlu değil. Saha içinde ve dışında yapacakları her iyi-kötü iş arkalarındakileri de etkileyecek. O nedenle yönetim onları kötü dostlardan, kendinden başkasını düşünmeyen menacerlerden kuramalı.

Kentin de görevleri var

Trabzonspor-Gençlerbirliği maçında stattaydım. Atmosfer etkileyiciydi. Düşünülen ya da beklenenin aksine takım yenik duruma düşmesine rağmen destek azalmadı, arttı. Yusuf ve oyuna girdikten sonra Abdülkadir’e takımın starı gibi davranıldı. Geçmişteki kötü deneyimlerden kentin de örnek alması gerektiğini hep söyleyen biri olarak o tablodan etkilendiğimi söylemem gerekiyor. Trabzonspor çok kaliteli birçok ismini tribün baskısı, “Bizim uşak” kafasıyla eskitti, bitirdi. Evet, Yusuf ve Abdülkadir son dönemde hiç olmadığı kadar heyecan verici isimler ama onlara iyi değil, en kötü günde sahip çıkması şart bu kentin. Ve değerli yönetim kurulu, saygıdeğer teknik heyet... Lütfen ne Yusuf’a ne de Abdülkadir’e 61 numarayı vermeyin! Lütfen!

YORUM YAZ