MENÜ

Halilhodzic ne dedi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un ilk maçının ardından futbolcuların değil, hocanın verdiği mesaj gündem oldu. Normaldi. Çünkü ilk andan itibaren, “Transfer lazım” diyen Vahid Halilhodzic bu kez, “Görünen o ki 9-10 oyuncuya ihtiyaç var” demişti. Hazırlık maçlarının skoruna bakmadığımız, derinliklerine yoğunlaştığımız gibi, Vahid hocanın bu mesajını da dümdüz okumamak lazım.

Halilhodzic, Trabzonspor’u biliyor, tanıyor, yabancısı değil. Geçen sene ne yaptı, bu sene ne istiyor, ne kadar paras var, duruma hakim. Yetkileri geniş, bütçesi yüksek. Alınan oyuncuların Türkiye kariyeri hakkında kendisine bilgiler aktarıldı, görüşülen yerli oyuncular yönetime, yabancılar ise kendisine emanet. Şu ana kadar kadrosunda yüzde 70 oranında bir değişime gitmiş Trabzonspor’un 10 oyuncu daha alamayacağını, almayacağını, almaması gerektiğini en iyi bilenlerden biri de Vahid hoca.

Oyuncularının hiç hoşuna gitmese de günlerdir çok yoğun çalıştığını, acı çektiğini söyleyen de Vahid hoca. Geçen sezondan çok hazır bir kadro almadığını, bu yapıyı iyileştirmeye, aile havası oluşturmaya çalıştığını söyleyen de Vahid hoca.

Müthiş bir yağış altında, 45 dakika oynayan yorgun oyuncularının resital vermeyeceğini bilen de Vahid hoca.

O zaman ne demek istedi Vahid hoca!

3-4 oyuncudan 9-10’a çıkması mevcut kadroya bir mesaj. Onur’u, Bosingwa’sı, Malouda’sı, Colman’ı, Yusuf’u, Mustafa’sı, Serdar’ı, Emrah’ı olan bir kadroya 10 oyuncu almak akıl kârı değilse bile gelecek için herkesten vazgeçme mesajını da içeriyor. Bu kadroda yer bulan yıldızlar arasından kendine yer açmak isteyen gençlerin Vahid hocanın mesajını iyi okuması, anlaması lazım.

Transfere gelince...
Acil ihtiyaç tablosu belli... Stoper, orta saha ve forvet. 3’te 3 yapmak pek mümkün değil ama en azından 2’sinin 11’e olması şart. Eğer hazır gelecekse, Dünya Kupası görmüşse çok geç değil halâ.
Fakat geçen her gün Vahid hocayı yeni mesajlar vermek, gündemi değiştirmek zorunda bırakacak sanki!

YORUM YAZ