MENÜ

Gündemdeki mevzularla alakalı kısa kısa yorumlar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

61 için en doğrusu!

Yönetim ve teknik heyet, 61 numaralı formayı yine askıya kaldırmış. Çok doğru bir karar. Yusuf Yazıcı’ya da, Burak’a da, Onur’a da, Uğur’a da yakışırdı elbette. Ancak saplantı haline gelen bazı durumlar gereksiz sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Nereye bağlayabiliriz bilmiyorum ama 61 Gökdeniz’den sonra pek hayır getirmedi. Bu plana kodunu ya anlamını hiç bilmeyen bir yabancıya vermek ya da taraftara teslim etmek en doğrusu.

50. yıl kadrosu mu?

Başkan Usta’nın seçim sloganıydı, 50. yılda şampiyonluk. Fakat kendisi de çok kısa sürede bu söylemin motivasyondan çok sorun getireceğini, baskı oluşturacağını gördü. Asıl motivasyonu takımın sahadaki enerjisi sağlayacak çünkü. Taraftarı o hayava sokacak. Gelelim, 50. yıl kadrosuna... Şampiyonluk iddialı her takımın hayali elbette. Ancak yarış içinde bu durum şekilleniyor, hatta bazen çok küçük ayrıntılar belirliyor mutlu sonu yakalayacak olanı. Genel olarak bakarsak yönetimin gidermeye çalıştığı eksikler de tamamlandığında Trabzonspor’un kadrosu geçen sezonun çok önünde. Bir kere kulübesi güçlü, hazır. Giren ile çıkan arasındaki makasın arası kapandı. Kale ve sağ-sol bekler kesin gibi dursa da her bölgede rekabet var. Serdar gelirse Durica ve Uğur ile, Sissoko gelirse takımın 3’te biriyle yarışacak. Ersun hocanın ilk 7 hafta planı, yani Konya-Fener- Başakşehir-Beşiktaş maçlarının içinde bulunduğu süreç her açıdan bir belirleyici olacak.

Usta ile Özbek küser mi?

Başkan Muharrem Usta, çok profesyonel, işinde kitabı yazılacak başarılara imza atmış bir figür. Elbette futbol ortamımızı biliyordu ama dışarıdan görmekle içine girmek arasında yüzde 70-80 fark olduğunu sanırım tahmin etmezdi. Yoksa kendisi gibi bir proje adamının imza attığı hataları asla yapmazdı. Sohbetlerimizde genel yapılanma, bu oyunun geleceğini kurtarma, mali yapıyı düzeltme adına çok tatmin edici tespitlerini aktardı hep. Fakat bu çarklar onun istediği gibi dönmeyeceğini hep gösterdi. En sert çıkışlarından birini Kulüpler Birliği Başkanı aynı zamanda bir kulüp başkanı olmamalı, şeklindeydi ki bu çıkış ve ısrarı belki de Visca transferine mal oldu! Başkan değişti ama yine Usta’nın istediği olmadı, bir başka kulüp başkanı oturdu koltuğa. Kendi kulübünü yönetim şekli ile çok eleştirilen Dursun Özbek yani. Bakalım bu sistem (!) 2 yakın dost olan Usta ile Özbek’i ne zaman ve ne şekilde küstürecek.

YORUM YAZ