MENÜ

Golcün kadar varsın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Taraftarın, her açıdan dip yapmış takıma beklentilerin üzerinde desteği ve Bordo-Mavililer’in tribündeki coşkusu, hiç kuşku yok ki, oyuna Trabzonspor’un hızlı başlamasında en önemli faktörlerden biriydi. Artık ‘ideal’ kadroyu arayan Ersun Yanal’ın, Onazi ve Castillo gibi işe fark katacak oyuncuları dahil etmesinin Fırtına’ya ön bölgede daha fazla etkinlik kazandırmasını bekliyorduk. Castillo için bu üretkenliği sağladığını söylemek mümkün ama Onazi yine vasat altında kaldı ve sakatlanıp çıkması da daha fazla yorum yapmamızın önüne geçen bir durum oldu.

Jun Suk herkesi kitliyor

İlk 40 dakika Trabzon’un Akhisar yarı sahasında kaldığı bir bölüm olarak geçti Avni Aker’de. Bu tabloda Trabzonspor’un forveti, gol umudu Jun Suk’un hali belirleyiciydi. Haftalar geçti, takımın en fazla şans bulan yeni transferlerinden biri, ancak ilk gördüğümüzden bu yana 1 adım bile öteye gidemedi. Ne sırtı dönük ne yüzü kaleye bakarken ne de hava toplarında yine etkisiz elemandı Güney Kore’li. Maçın ilk heyecan uyandıran pozisyonu ise konuk Akhisar’dan geldi... Soyunma odalarına gidilmesine 5 dakika varken önce Rodallega vurdu, Onur tuttu, 1 dakika sonrasında da Zeki’nin kestiği topta Okay’ın şutu direği sıyırıp aut oldu. İlk yarıda Trabzonspor adına fark yaratan bir başka ismin de Mehmet Ekici olduğunu, fakat Jun Suk’un halinin herkesi çözümsüzlüğe ittiğini de söylemek gerekir.

Gerçek golcü dokunuşu...

İkinci yarıda Ersun Yanal’ın öğrencileri yine tek kale oynadı, üzerine skor getirecek net pozisyonları da ekledi. Ancak bu kez de sahneye bir dönem Trabzonspor’un efsane kalecileri arasına katılması beklenen, sonrasında bambaşka bir kariyer sayfası açmak zorunda kalan Akhisar kalecisi Fatih Öztürk çıktı. Hepsi net olmak üzere 49’da Mustafa Akbaş, 50’de Okay, 59’da Castillo, 70’de Mehmet Ekici, 75’te N’Doye, 82’de yine Castillo’nun gol girişimlerinde inanılmaz kurtarışlar yaptı. Burada Fatih’i överken, en az 2 pozisyonda gerçek bir ‘golcü’ dokunuşunun eksikliğini de göz ardı etmemek lazım.

Fişi Aytaç Kara çekti

Son 15 dakika maç Akhisar ceza sahasına yığılmışken Aytaç Kara’nın ikinci sarıdan atılması, hem Trabzon’un baskı sürekliliğini bitirdi hem de konuk ekibi nefeslendirdi. Aytaç itiraz etti 2. sarıya ama pozisyonda direkt kırmızı bile çıkabilirdi, yani isyanı son derece gereksizdi. O anlarda Mervan’ın 6 pas içindeki şutunu çıkaran Onur’un de kardeşi Fatih’e nazire yaptığını belirtelim. Özetle, yine olmadı. Bırakın kötü oynarken bile büyük takım refleksiyle kazanmayı, Trabzonspor en iyi oyununu oynarken bile kazanamıyor. Futbol özgüven yükseltici bir durum ama sorunların tamamının çözümü için yetmez.

YORUM YAZ