MENÜ

Geri vites değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başkan Muharrem Usta’nın Lucescu ile başlayıp Ramos ile devam eden, kendi içinde örtüşse de mevcut tabloyla fazla uyuşmayan teknik adam açılımları, Hami Mandıralı ile noktalandı. Usta’nın ancak normal ekonomik-psikolojik durumlarda kabul görebilecek yabancı hocalardaki ısrarından vazgeçmesi geri vites değil, doğruyu bulmak olarak değerlendirilebilir. Olası bir ısrar, ille de ‘isimli hoca’ takıntısı, durumu olduğundan çok daha ağırlaştırabilir, geri vites yapacak uygun alan bile kalmayabilirdi.

Mandıralı kararı mantıklı

Sadi Tekelioğlu’na güzel ve yakışan teşekkürü yapan Usta’nın Hami Mandıralı tercihi aslında kendi projeleriyle de, halkla da, kulüp hedefleriyle de örtüşüyor. Başkan, kendi kendine dönen, yetiştiren ve aynı zamanda yarışan bir model peşinde. Bunu hazır, yetişmiş ve denendiği dönemde iyi karşılık alınmış Hami Mandıralı ile bir kez daha denemek, fantastik isimlerden daha mantıklı, anlaşılır.
Sokakta, tribünde ve camianın 7’den 70’e denebilecek taraftar ağacında da Hami Mandıralı’nın önemli bir karşılığı var. ‘Bombacı Hami’ yönetim için de bir paratoner etkisi yaratır, malum yabancıların 3-5 maçta tükenecek kredisi onunla çok daha fazladır.

Tek koşul şartsız destek


Ve mevcut kadro üzerindeki ‘tartışılmayacak’ ağırlığı. Kulübün efsanesi ve yeni jenerasyonun önemli bir temsilcisi. Kişisel hedefleri ve beklentisi 50. yılda büyük hedefler koyan yönetim için şanstır.
Tüm bu avantajların dezavantaja dönüşmemesi için de yönetimin Hami Mandıralı’ya şartsız destek vermesi, onu takım içinde asla tartıştırmaması, gerekirse alacağı radikal kararlara sahip çıkması işin olmazsa olmazıdır. Bu adımı atarak tepkilere değil, inandığı işe odaklanabileceğini gösteren yönetim, asıl krediyi Hami hocaya değil, kendi hedeflerine verdiğini unutmamalıdır.

YORUM YAZ