MENÜ

Futbolcular ne diyor?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Herkesin merak ettiği, “Trabzonspor nasıl bu skorları alır, sıkıntı nereden kaynaklanıyor, takım içinde bir problem mi var?” soruları doğal olarak bizim de zihnimizi bir hayli kurcalayınca, ilk ağızdan öğrenme avantajımızı kullanıp futbolculara, “Ne olacak bu takımın hali?” dedik. Oyuncuların adı bende saklı olmak kaydıyla hem Trabzonspor camiasına umut olacak hem de yeni çözümler gerektiren yanıtlar aldım. İşte özeti...
- Takım içinde yenilerle-eskiler, yerlilerle-yabancılar diye bir sıkıntı, gruplaşma yok.
- Ersun Yanal’ın net ifadelerinden, forma dağıtım şeklinden ‘en mağdurlar’ bile en azından şimdilik şikayetçi değil.
- En çok dikkat çekilen nokta işin ‘psikolojik’ tarafı. Baskılı oynanan, pozisyona girilen maçlarda skor gelmeyince kırılan, bir de gol yenince dağılan özgüven en büyük problem olarak görülüyor.
- Yeni girilecek, Akhisar-Galatasaray (D)-Rize-Beşiktaş (D) virajından tüm kötü tabloya rağmen çekinmiyorlar, tam tersine bu tip maçların motivasyonu daha çok etkileyeceğini düşünüyorlar.
- Takımın deneyimlileri, yeni stattan hem umutlular hem de taraftarın olası kötü sonuçlarda gösterebileceği sert tepkinin özellikle yeni isimleri travmaya sokabileceğinden endişeliler.
- Özetle... Takım içinde sonuçlardan kaynaklı ağır bir stres ve baskı var ama düzeleceğine inanç da sıfırlanmış değil. Ancak artık tüm futbolcular ve Ersun hoca da en azından geçiş sürecinde takıma iyi futbolun değil, üst üste iyi sonuçların gerekli olduğunu net şekilde kavramış durumda.

Yanal’ın Trabzon’la sınavı

Her fırsatta şunu söyledi Ersun Yanal: Kenti tanıyorum, ne istiyor biliyorum...
O zaman Ersun hoca şimdi şunu da biliyordur ki, kentin istekleri ve beklentileri takımla örtüşmüyor.
Ve ben de şundan eminim ki, Ersun Yanal, kazandıkça kredisinin yükseleceği Trabzon’da şehrin en sıkılan insanı. Ama mevcut yapının düzelmesi için de en önemli figür.

Top 3 direkten geçmeyince...

- İsterseniz tarihin en önemli anlaşmalarını yapın, sponsorluktan tarihi rakamlar kazanın...
- İsterseniz geçmişe dönük tüm hesapları kapatın, kulübünüzü borçsuz, refah içinde yaşatın...
- İsterseniz geleceğe dair müthiş projeler üretin, 3-5 yılı şimdiden kurtarın...
- İsterseniz FİFA’dan teşekkür, UEFA’dan takdir alın...
Hepsi boş. Top 3 direği geçmediği sürece taraftardan alkış almak mümkün değil.

YORUM YAZ