MENÜ

Filler geldi aklıma geldi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonsporlu oyuncular idmana yürüyerek bankaya ise koşarak giden futbolcular topluluğu durumundadır...
Trabzonlular Trabzonspor’u dünyanın en büyük kulübü sanıyor ama şampiyonluk hedefine ulaşması için bir yol belirlenmesi lazım. Trabzon’un Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kadar parası yok. O nedenle de farklı strateji izlemesi şarttır.
Kriz ortamında kulüp yönetmek zordur. Yönetenler de zorlanıyor...
Zaten Türk oyuncular baskıyı kaldıramıyor. Tribünlerden gelen tepki her şeyi olumsuz etkiliyor...

Filler gelmese bunlar da aklıma gelmeyecekti.

Artık iyice delirmeye başladığımı düşünüyorsunuzdur. Yok, hamdolsun (!) iyiyim.
Tespitler tanıdığım en orijinal, en iyi yürekli, en babacan teknik adamlardan olan Halilhodziç’e ait. Kaos ortamını anlatırkenki yanlışı genellemekti. Trabzonspor’un ‘özelliklerini’ çok bilemeden. Kızılmayacak kadar güzel insan, Türkiye’yi ülkesi Bosna’ya zor günlerdeki yardımları için seçmişti ama yeni takımı Fildişi Sahilleri ile ne işi vardı bilemiyorum. Dedim ya orijinal adam!
Hadi ukalalık yapayım; o gittikten sonra fikir beyanında bulunup, ‘Sel gitti, kum kaldı’ başlıklı birkaç cümle etmiştim... Özü şuydu; eleştiriye açık olalım, konuşalım, üretelim, ürettiğimizi değerlendirelim. Keşke birkaç şey daha dileseydim...
Önce seçim, seçim sonrası seçimdeki muhalefetin bile örnek desteği, geçiş sürecinin akıllıca kullanılması ve Halilhodziç’e tekzip!

Kadro artık idmanda ve sahada da koşmaktadır... Şampiyonluk hedefinin o kadar da hayal olmadığı yavaş yavaş anlaşılmakla beraber, Trabzon sezon başında transfer rekorunu futbolcu sayısı olarak kırmış, rakiplerine yakın harcamış, devre arasında en büyük parayı yatırmıştır. Bu paranın karşılığında teknik heyet tarafından da uzun aradan sonra ilk kez herkesin sayabildiği bir 11 yaratılmış, genç nesil çeşitli projelerle kazanılmıştır. Yönetim bazında içerideki sorunları bırakın, son seçimdeki başkan adayı dahi, “Trabzonspor’u şampiyon yapanı sırtımızda taşırız” noktasındadır. Birkaç münferit olay dışında Avni Aker kendi oyuncusuna cennet, rakibe eziyettir.

Vahid hocam... Zaman zaman iletişim sorunlarına, potansiyelin eksik ya da hatalı kullanılmasına, sportif başarı yakalanamazsa ortaya çıkması muhtemel ekonomik sıkıntılara, iç bünyedeki bazı problemlere, altyapı etkinliği ile ilgili eleştiri getirilebilecek noktalara rağmen Trabzonspor, rüzgarı arkasına almış, ‘Fırtına’ etkisi yaratmıştır...
Hocam; Trabzonspor heyecanlı, Trabzon dalgalıdır. Trabzonsporla ilk karşılaşmanız tribünde izlediğiniz Galatasaray maçıydı... Keşke bir de Beşiktaş maçını izleyebilseniz!

YORUM YAZ