MENÜ

Ersun Yanal'ın Trabzonspor'u

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor uzun zamandır dün geceki görüntüsünü terk etmişti. Ligin ikinci yarısında baya bir toparlanmış, ne yaptığını bilen bir ekip haline dönüşmüştü. Fakat özellikle de maçın ilk yarısının tamamında Bordo- Mavililer o eski dağınık, ne yaptığını bilmeyen, birbirini ilk kez görmüş gibi davranan oyunculardan kurulu haldeydi. Elbette burada Akhisar’ın doğru işlerinin de rolü vardı ama Trabzonspor çok daha sert takımlara karşı bile onları çaresiz bırakan işlere imza atmış, tabiri caiz ise oynatmamıştı. Fakat dün gece ne oynayabildi ne de oynatmamayı başarabildi.

Çok kötü başladı

Aslında gecenin ilk bölümünün nasıl geçeceği daha ilk dakikalarda belli oldu. Hızlı ve arzulu başladı Bordo-Mavililer ama erken Akhisar golü kimyasını fena halde bozdu Fırtına’nın. Gecenin en çok puan alacak ismi Olcay’ın ortasında Cikalleshi, yine uzun zamandır yemediği bir gol attı Trabzonspor’a... Stoperlerin arasından yükseldi, hiç zorlanmadan vurdu, Onur’u da çaresiz bıraktı.

‘Oscarlık’ performans

Yarıda olgun atakların neredeyse tamamını üreten taraf yine Akhisar olunca Trabzonspor’un skoru ne dengeleme ne de altından kalkma şansı ortaya çıkmadı. İkinci yarıda ise ortaya bambaşka bir Trabzonspor çıktı. Bordo-Mavililer’in toparlanmasıyla birlikte Akhisar da sahadan adeta silindi. Oyuna sonradan giren N’Doye, ‘Oscarlık’ performansına 58’de başladı. Onazi’nin pasında alışıyla vuruşuyla tam bir star gibiydi. Onu 77’de Uğur takip etti. Daha önce 4 penaltıyı da gole çeviren stoper yine attı, takımı rahatlattı.

Müthiş hava katar

Ancak Trabzonspor yine de durmadı, şov devam etti. Daha doğrusu N’Doye şov... Olcay’ın şık pasını öyle güzel bir yarım voleyle tamamladı ki gecenin adamı sıfatını sonuna kadar hak etti. Bu sonuç Trabzonspor’u ve Trabzon’u tam da Galatasaray mücadelesi öncesinde inanılmaz havaya soktu. Şehir uzun bir aradan sonra belki de ilk kez bu kadar havaya girmiş olacak.

YORUM YAZ