MENÜ

Doktor Muharrem Usta... Doktor Muharrem Usta...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da bir türlü her şey aynı anda yolunda gitmiyor, gidemiyor. Ekonomik olarak tablo düzeliyor, Mbia ve Burak Yılmaz gibi sürpriz gelirler kasaya giriyor, futbolculara paralar ödeniyor... Artık sportif başarı da bunu izler öngörüsü yaptığınız anda sahada takım dökülüyor, birbirinden kötü, özgüven zedeleyici işler oluyor.

Makas daralıyor

Tarihi revizyon sonrasında Hami Mandıralı’nın elinde kalan kadronun bir anda oturması, harikalar yaratması zaten fazla beklenti üstüydü. Ancak bir de o sıkıntılı tabloya ideal kadronun önemli isimlerinin yokluğu eklenince kriz katlandı. Mandıralı’nın çalıştığı, aklında kurguladığı ve “Altından kalkarım” dediği kadro daha hiç beraber oynayamadı. Ancak bir yandan müthiş bir mücadelenin yaşandığı Süper Lig’de süre kadar puan makası da daralıyor.

Asla hedefe taşımaz

Asıl mesleğine sık sık vurgu yapan ve bir proje insanı olarak tanıdığımız, işleri de şu ana kadar beklediğinden fazla yolunda giden Başkan Muharrem Usta’nın dünkü tabloyu canlı canlı, tribünde görmesi belki en iyisiydi. Çünkü gelecek sezona koyduğu 50. yılda şampiyonluk hedefiyle ne Fatihler, ne Sefalar, ne Musalar asla örtüşmüyor. Trabzonspor’da bir şekilde memuriyeti kabullenmiş, asla mesafe almamış, takımını bir vites yukarı taşımamış bu tip oyuncuları Trabzonspor’un daha fazla taşıması, en büyük ağırlıktır. O nedenle Başkan Usta’nın gördüğünden emin olduğum tabloya en kısa zamanda gelecek dönem için şimdiden bir müdahalede bulunması şarttır.

Saha değil, zemin avantajı

Peşinen söylemek isterim, Akhisar’ın bu sezonki başarısına kesinlikle gölge düşürmek için söylemiyorum... Ancak Akigolar’ın stat değil ama çok ciddi bir zemin avantajı var! Tabi o örtüye zemin derseniz. Rezalet, felaket. Federasyonun ceketli beyleri ne zaman popülist işleri bırakacak da şu sporcu sağlığı ve bahsi geçen marka değerine katkı için birşey yapacak merak ediyorum. Antrenör, futbolcu alacakları nasıl ki TFF’ye devrolup bu şekilde çözüm getirildiyse kulüp alacaklarından da zemin işleri artık TFF tarafından çözülmeli.

YORUM YAZ