MENÜ

Dikkat! Bu bir skor yazısıdır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Doğrusunu söylemek gerekirse maçın son saniyelerine, hatta son düdüğüne kadar bekledim. Çünkü dün Trabzonspor’un oynadığı oyun da, sahaya yayılma şeklinin de, tekniğinin de, taktiğinin de, çok fazla önemi yoktu. Çünkü Trabzonspor, geride kalan 10 haftada her açıdan çok ciddi kan kayıpları yaşamış ve acilen yarışa tutunması gereken bir takım pozisyonunu almıştı. Yani Trabzonspor’un şu an için ihtiyacı olan ne iyi futbol, ne sahaya doğru yayılma, ne de başka bir şey. Şu an için tek ihtiyaç duyulan şey; varsa, yoksa skor.

Büyük bir fırsattı

Trabzonspor için Kayseri maçı bu nedenlerden dolayı bir derbi kadar önemliydi. Galatasaray karşılaşmasında beklentilerin çok üstünde bir performans ortaya koyan Trabzonspor’un ligin flaş ekibi karşısında galip gelmesi, makus talihini değiştirebilirdi. Çünkü Bordo- Mavililer, bu sezon deplasmanda hiç kazanamamış, üst üste 2 galibiyet alamamıştı. Özetle büyük bir fırsattı. Ancak Trabzonspor, bir kritik fırsatı daha kaçırdı. Kayseri karşısında yenilmemek, üstelik deplasmanda kaybetmemiş olmak Rıza Çalımbay’ın hanesine olumlu bir puan olarak yansıyabilir. Fakat Trabzonspor özelinde durum bambaşka. Çünkü Trabzonspor’un artık bırakın kaybedecek 2 puanı, yarım puanı bile yok.

Milli ara dopingi

Tüm bunlara rağmen hala Trabzonspor’un çok kaliteli bir kadrosu, kalecisinden, forvetine kadar skoru değiştirebilecek yıldızları var. Tek sıkıntı fazla zamanının olmaması. Rıza Çalımbay’ın yakın vadeli hedefleri yerine Trabzonspor’un uzun vadeli hedefleri öne çıkarsa Karadeniz ekibi için milli ara ilaç gibi gelebilir. Rıza hoca kısa sürede takım içinde adalet duygusu uyandırmış bir teknik adam. Şimdi yapması gereken, taş üstüne taş koymak değil, taş üstüne bir kale inşaa etmek. Bundan sonra Trabzonspor’da maçların, haftaların değil her saatin önemi var. Burada bir önemli görev de Onur Kıvrak’tan başlayarak takım kaptanlarına düşüyor. Rıza hocanın sağ kolu, sol kolu değil her şeyi olma mecburiyetindeler.

YORUM YAZ