MENÜ

Derbi kadar değerli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da ikinci yarıya başlangıcın önemini ta en başından beri teknik direktör Rıza Çalımbay işaret etmiş, “3 maçta alacağımız sonuçlar nereye oynayacağımızı gösterecek” demişti. Zaten kredisiz olan Bordo-Mavililer, ilk 2 maçta 4 puan daha kaybedince Göztepe mücadelesinin değeri bir kat daha arttı. Hatta hem psikolojik hem de matematiksel açıdan bu akşam oynanacak olan 90 dakika bir derbi niteliğine bürünmüş durumda.

Rodallega’nın Sosa şansı

Elbette en büyük sorun Burak Yılmaz’ın yokluğu. Ancak bunu, ilk 11 fırsatı bekleyen Rodallega’nın motivasyonuyla tersine çevirmek mümkün. Üstelik Rodallega’nın elinde Burak’a fazla nasip olmayan Sosa ile beraber oynamak gibi bir forvet şansı da olacak. Çünkü artık Rıza Hoca’nın son Fenerbahçe performansından sonra Arjantinli’yi sahaya as takımla süreceğinden eminim.

Seyirci faktörü büyük

Seyirci faktörü de gecenin belirleyicilerinden biri olacaktır. Fenerbahçe maçında inanılmaz bir pozitif enerji veren Bordo-Mavililer’in bugün de tribünlerde aynı atmosferi yaratması Trabzonspor’un işini bir kademe daha kolaylaştırabilir. Elbette bu geceden çıkacak sonuç ne olursa olsun yarışta daha toplanacak çok puan var ama Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir’in puanlar kaybettiği haftada Göztepe gibi bir olası rakiple karşılaşma fırsatı her zaman denk gelmez.

YORUM YAZ