MENÜ

Derbi kadar değerli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Uzatmaya gerek yok; Trabzonspor, ilk 11 haftada kötü bir saha sınavı verdi. Kurulan görkemli kadroda kağıt üzerinde kaldı, genelde sahaya yansımadı. ‘Büyük’ sıfatlı maçlarda, Başakşehir dahil İstanbul takımlarına hiç yenilmeyen, Aytemiz Alanya ve Akhisar’dan ise ciddi darbeler alan Bordo- Mavililer, artık Rıza Çalımbay ile 11 haftayı unutturma adına, ligi adeta yeniden başlatmış durumda.

Yeni şey öğretilmez

Çalımbay, deneyimli, işi bilen, işin içinden gelmiş bir hoca. Sosa’ya ayak içi vurmayı, Kucka’ya kademeye girmeyi, Burak’a kaleciyi bitirmeyi öğretemeyeceğini biliyor. Zira, bu oyuncular bunları bildikleri için Trabzonspor’da. Hatta en iyi seviyede bildikleri için. O nedenle de hoca ayaklara değil, kalbe ve ruha dokunmaya çalıştı kısa sürede.

Romantizme son!

Trabzonspor’un mevcut kadrosunun sezon başı aynı hedefi paylaştığı rakiplerinin hiçbirinden eksik olmadığı düşüncesinde olmakla birlikte bu romantik söylemin artık bir eyleme dönüşmesi gerektiği de kesin. Rıza Çalımbay’ın milli arada takımıyla çok iyi bir uyum yakalamış olmasına rağmen şu an için büyük riskler alacağını sanmıyorum kadro anlamında.

Onur’un yükü ağır

Mutlaka ideale en yakın kadrolarla sahaya çıkacak, polemiklerin uzağında bir ekip kurmaya çalışacaktır. Tabi ki burada Rıza hocaya en büyük desteği verecek isimler de kadro içindeki deneyimli oyuncular. Yani kaptan Onur Kıvrak başta olmak üzere yıldızlar. Kaptan, her dönemin en çok konuşulan ismi. Bu geçiş döneminde onun tam konsantre olması, kulağını her türlü dış söyleme tıkaması, üzerine bir de arkadaşlarını motive etmesi lazım.

Önce Trabzonspor

Osmanlıspor’a, özellikle de hocası İrfan Buz özelinde büyük saygı duyuyorum ama bu yazının ağırlığının Trabzonspor olmasının bir sebebi var. O da, eğer Bordo- Mavililer, kağıt üzerindeki potansiyeli sahaya da taşırsa oyunlar, rakibinin çıkartacağı problemlere göre değil, Trabzonspor’un üreteceklerine göre şekillenir.

YORUM YAZ